Skip navigation

Valnøddepostej

Denne energirige valnøddepostej egner sig godt som lækkert, vegetarisk pålæg. Spis den på et stykke rugbrød eller grovbrød eller til en råkost.

""

Ingredienser

  • 400 g hytteost
  • 100 g valnødder
  • 2 mellemstore løg
  • 4 æg
  • 2 spsk dild, hakket
  • 1½ tsk karry
  • 1½ tsk paprika
  • ½-1 tsk salt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225 grader.

Hak valnødderne groft, og hak de to løg. Du kan undlade dild, hvis du ikke er til det, eller erstatte det af andre milde krydderurter, f.eks. persille.

Rør alle ingredienserne godt sammen, kom massen i et lille smurt ovnfast fad, og dæk fadet med alufolie. Bag postejen i 50 minutter midt i ovnen. Fjern alufolien i de sidste 10 minutter af bagetiden.

Postejen kan serveres varm eller kold.

Du kan fryse små portioner ned af valnøddepostejen og tage dem op af fryseren efter behov. Hvis du ved, at du gerne vil fryse ned portionsvis, kan du evt. bage postejen i små foliebakker, der fint kan klare en tur i både fryser og ovn.