Skip navigation

Vintersuppe med dukkah

Dukkahen giver både suppen knas og smag, og er en god ting at have på hylden. Brug den på salater, røræg, gryderetter, eller helt enkelt; dyp brød i oliven olie og dukkah.

""

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 400 g pastinak, persillerod eller knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • lidt olivenolie
  • 3-4 timianstilke
  • evt. 3-4 persillestilke
  • 2 laurbærblade
  • 1 l grøntsagsbouillon (måske lidt mere)

Dukkah:

  • 1 dl hakkede hasselnødder
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 spsk knust spidskommen
  • 2-3 tsk chiliflager

Sådan gør du: 

Skræl kartofler og rodfrugt, og skær det hele i grove stykker. Hak hvidløg og løg. 

Skær det groveste top og det nederste med rødder af porrerne. Flæk porrerne, skyl grundigt, og skær i grove stykker. Sautér alle grøntsager i olie i en stor gryde. Det må gerne få 6-8 minutter, dog uden at tage farve. Bind kødsnor om timianstilke, persillestilke og laurbærblade, og kom dem i gryden. Hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre. 

Fisk krydderbuketten op, og kassér den. Blend suppen med en stavblender, og spæd op med mere bouillon, hvis den er for tyk. Lad suppen koge op igen.

Rist imens nødder og sesamfrø på en varm, tør pande, til sesamfrøene begynder at hoppe, ca. 3-4 minutter. Tilsæt spidskommen og chili, og rist i 1 minut, eller til krydderierne dufter. Servér den varme suppe toppet med dukkah.

Tip til flere kalorier:

Hvis suppen skal have højere energiindhold, kan du tilsætte 2 dl piskefløde og 2 dl cremefraiche 38 % til suppen og lad det koge med i nogle minutter, før suppen blendes. Alternativt kan du tilsætte energipulver til en passende portion af den færdige suppe.