Om Projekt Livsrum

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger sammen syv nye kræftrådgivninger tæt på kræftafdelingerne. Husene bygges efter principper om helende arkitektur.
Projektet kaldes Livsrum, da ambitionen er at skabe huse, der inviterer indenfor og giver plads til livet. Nøgleordene er tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær.

Kræftens Bekæmpelse og Realdania har indtil nu bygget seks af de syv nye kræftrådgivninger, som kan ses herunder. I Herlev er der netop fundet en egnet byggegrund nær hospitalet.

Målet med at rykke rådgivningerne tæt på hospitalerne er at kunne hjælpe langt flere kræftpatienter og deres pårørende tidligere i sygdomsforløbet. 

Læs mere om de enkelte livsrum her

Bog om Livsrum

Bogen handler om den unikke arkitektur i de nye kræftrådgivninger, og om det liv, som udfolder sig. Den er skrevet af journalist Jette Friis O’Broin og fotograf Tina Enghoff. Bogen er på 260 sider trykt i lækker kvalitet, og den kan købes for 200,- kroner.

Gå til webshop

Huset omfavner én

Ny evaluering af kræftrådgivningerne i Projekt Livsrum tegner et billede af stor tilfredshed med både deres arkitek-toniske udformning, indretning og fysiske placering.

Bygningen af de seks nye rådgivnings-centre inddrager den nyeste viden om, hvordan de fysiske rammer påvirker patienters heling og helbred. Her ses en hyggekrog i kræftrådgivningen i Herning.hen til husene.

Læs mere om evalueringen

Flere brugere i nye rådgivninger

Et af målene med at bygge de nye kræftrådgivninger tættere på sygehusene er at nå flere brugere på et tidligere tidspunkt. Og det mål er i høj grad blevet indfriet, fortæller Laila Walther, der er afdelingschef for Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse. 

Læs nyhedsartikel

 


Vinderen i Herlev er fundet

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger nu den syvende og sidste kræftrådgivning i projekt Livsrum. Kræftrådgivningen etableres efter principperne om helende arkitektur og vil invitere kræftpatienter og pårørende til ro og frirum lige ved den pulserende ringvej ved Herlev Hospital.


- Denne sidste af de i alt syv nye kræftrådgivninger bliver endnu et fint eksempel på en kræftrådgivning, hvor man kan føle sig hjemme uden at være hjemme. Kræftpatienter og pårørende står midt i en krævende og svær periode i deres liv, hvor rådgivningens arkitektur og indretning vil være med til at give dem støtte og et frirum. Tak til Realdania for den store støtte til den nye kræftrådgivning, siger afdelingschef for Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse, Laila Walther. 

Læs hele nyheden her

Læs dommerbetænkningen

Læs mere om projektet og vinderne:Svaneeng A/S / Cornelius Vöge / Aksel V. Jensen