Om Projekt Livsrum

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger sammen syv nye kræftrådgivninger tæt på kræftafdelingerne. Husene bygges efter principper om helende arkitektur.
Projektet kaldes Livsrum, da ambitionen er at skabe huse, der inviterer indenfor og giver plads til livet. Nøgleordene er tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær.

Kræftens Bekæmpelse og Realdania har indtil nu bygget seks af de syv nye kræftrådgivninger, som kan ses herunder. Den nye kræftrådgivning ved Herlev Hospital er det syvende Livsrum, og det nye byggeri indvies 22. oktober 2019. Kræftrådgivningen er dog allerede nu åben for henvendelse.

Målet med at rykke rådgivningerne tæt på hospitalerne er at kunne hjælpe langt flere kræftpatienter og deres pårørende tidligere i sygdomsforløbet. 

Læs mere om de enkelte livsrum her

Pressemeddelelse: Nu indvies ny kræftrådgivning i Herlev

Kræftpatienter og pårørende på Herlev Hospital får let adgang til rådgivning, støtte og træningstilbuddet ’Krop og Kræft’, når Kræftens Bekæmpelse og foreningen Realdania i morgen - tirsdag den 22. oktober - indvier en ny kræftrådgivning, som en del af Projekt Livsrum. Huset ligger på Borgmester Ib Juuls Vej lige ved siden af hospitalet og skaber med sin imødekommende træfacade og hjemlige rammer et særligt rum for samvær.

Læs hele pressemeddelelsen her 

Nu er kræftrådgivningen i Herlev snart klar til officiel indvielse

Mandag den 19. august flyttede kræftrådgivningen i Lyngby til Herlev i den helt nybyggede kræftrådgivning som Kræftens Bekæmpelse og Foreningen Realdania bygger sammen. Kræftrådgivningen er dog ikke helt færdig endnu, men forventes at stå helt klar til den officielle indvielse 22. oktober 2019. 

Selvom der stadig mangler lidt både indvendigt og udvendigt på kræftrådgivningen, er rådgivningsleder Peter Genter begejstret for det nye byggeri:

- Det er et fantastisk hus med gode, lyse rum og højt til loftet. Vi har virkelig mange muligheder for at lave en bred pallette af aktiviteter, og huset er fleksibelt. Her er meget smukt med en blanding af rå beton, træ og bløde lamper. Det hele spiller utrolig godt sammen, siger han.

Den nye kræftrådgivning kommer til at ligge tæt på Herlev Hospital og adressen er: Borgmester Ib Juuls vej 2, 2730 Herlev. 

Rejsegilde i Herlev – et skridt tættere en ny kræftrådgivning

5. november blev der afholdt rejsegilde for den kommende kræftrådgivning i Herlev. I sin tale glædede afdelingschef  Laila Walther glæder sig  over, at byggeriet snart stod klar til kræftramte med mulighed for at finde samvær og nærvær i gode helende rammer. Realdania fik også en stor tak på grund af det gode samarbejde, som Kræftens Bekæmpelse har haft sammen med dem omkring de nu snart syv kræftrådgivninger i projekt Livsrum.

Efter planen skal den nye rådgivning stå klar medio april 2019 – og selve ibrugtagningen bliver i løbet af sommeren.


Huset omfavner én

Ny evaluering af kræftrådgivningerne i Projekt Livsrum tegner et billede af stor tilfredshed med både deres arkitek-toniske udformning, indretning og fysiske placering.

Bygningen af de seks nye rådgivnings-centre inddrager den nyeste viden om, hvordan de fysiske rammer påvirker patienters heling og helbred. Her ses en hyggekrog i kræftrådgivningen i Herning.hen til husene.

Læs mere om evalueringen

Flere brugere i nye rådgivninger

Et af målene med at bygge de nye kræftrådgivninger tættere på sygehusene er at nå flere brugere på et tidligere tidspunkt. Og det mål er i høj grad blevet indfriet, fortæller Laila Walther, der er afdelingschef for Patient- & Pårørendestøtte i Kræftens Bekæmpelse. 

Læs nyhedsartikel