Gå til sygdomsliste

Opfølgning efter mavesækskræft

Efter du er færdig med din behandling for kræft i mavesækken, bliver du tilbudt et opfølgningsforløb. Først er der få måneder mellem opfølgningsbesøgene og senere går der længere tid imellem.

Opfølgningsforløb efter behandling for mavesækskræft tilpasses den enkelte patient og foregår ikke nødvendigvis ens på de forskellige hospitaler i Danmark.

Opfølgningsbesøgene foregår ikke altid på det hospital, hvor du er blevet behandlet. De kan også foregå på dit lokale hospital og senere evt. hos din egen læge. Besøgene foregår ambulant, det betyder, at du ikke skal indlægges.

Hvad sker der ved et opfølgningsbesøg?

Ved opfølgningsbesøgene taler du med lægen eller sygeplejersken om eventuelle symptomer. Spørg, om der er særlige symptomer, du skal være opmærksom på, og hvem du skal kontakte, hvis symptomerne opstår.

Oftest får du foretaget en almen lægeundersøgelse, og i nogle tilfælde tager lægen blodprøver og bestiller røntgen- eller kikkertundersøgelser. Læs mere om undersøgelserne:

Blodprøver

Røntgenundersøgelse

Kikkertundersøgelse (gastroskopi)

Vær opmærksom på kroppens signaler

Kontakt den afdeling, hvor du går til opfølgning, og få fremrykket dit næste besøg, hvis du får nye symptomer eller bliver bekymret mellem opfølgningsbesøgene. 

Symptomer på tilbagefald kan være:

  • Smerter i maven
  • Synkebesvær
  • Manglende appetit
  • Tiltagende træthed
  • Vægttab uden grund

Spørgsmål til lægen

Det er en god idé, at du skriver dine spørgsmål til lægen ned hjemmefra. Tag gerne en pårørende eller en ven med til besøgene. Det er en god støtte for mange. 

Fra kontrol til opfølgningsprogrammer

Opfølgningsprogrammer for kræft i øvre mavetarm, heriblandt opfølgningsprogram for mavesækskræft, erstatter de tidligere kontroller efter behandling for kræft.

Opfølgning skal øge fokus på hjælpetilbud og behandling af bivirkninger og senfølger, da flere med kræft lever længere med deres sygdom. Du kan læse mere om opfølgningsforløb her:

Opfølgningsforløb efter behandling for kræft

Læs også

Arbejde og pension


Læs alt om mavesækskræft

Mavesækskræft – forsiden

 

Rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Del dine tanker og erfaringer i gruppen 'Mave- og spiserørskræft' på Cancerforum.