Gå til sygdomsliste

Statistik om NET i tyndtarmen

Læs om, hvor mange med NET i tyndtarmen der gennemsnitligt overlever deres sygdom. Nogle finder styrke i overlevelsestal, mens andre bliver triste eller bange. Overvej, om gennemsnitstal kan tilføre noget positivt i kræftforløbet, inden du læser videre.

Det er en god idé at overveje, om du vil kende risiko og lægens vurdering af et sandsynligt forløb for din kræftform. Nogle finder statistik beroligende, fordi det er noget konkret at forholde sig til. Andre synes, statistik er skræmmende og upersonlig.

Mærk efter hvordan du har det, inden du læser statistik om kræftsygdomme.

Det er vigtigt at huske, at statistik er baseret på gennemsnit beregnet ud fra store patientgrupper og ikke siger alt om den enkelte. Den enkeltes risiko for at få kræft kan afvige meget fra gennemsnittet, lige som det er forskelligt, hvor længe hver enkelt overlever sin kræftsygdom.

Spørg din læge

Tal med din læge, hvis du vil vide mere om risikoen ved din egen sygdom. Mulighederne for at blive helbredt afhænger af, hvilken kræftsygdom det drejer sig om, hvor udbredt din sygdom er, hvilken behandling du har fået og af dit almene helbred.

NET i tyndtarmen er en sjælden sygdom

Hvert år er der ca. 1-2 personer ud af 100.000, der får NET i tyndtarmen.

Gennemsnitlig overlevelse ved NET i tyndtarmen, der ikke har spredt sig

Den gennemsnitlige overlevelse 5 år eller mere efter, at man har fået diagnosen NET i tyndtarmen - hvor sygdommen ikke har spredt sig til andre dele af kroppen - er 75 pct.

Op til 75 pct. får tilbagefald af sygdommen inden for 15 år efter afsluttet behandling. Det anbefales derfor, at man går til kontrol hele livet.

Gennemsnitlig overlevelse ved NET i tyndtarmen med spredning 

Den gennemsnitlige overlevelse 5 år eller mere efter, at man har fået diagnosen NET i tyndtarmen - hvor sygdommen har spredt sig til andre dele af kroppen - er 50 pct.

Man har en større sandsynlighed for at overleve NET i tyndtarmen i meget længere tid, uanset om sygdommen har spredt sig eller ej, hvis man får behandling for sin sygdom.

Læs alt om neuroendokrine tumorer (NET)

Neuroendokrine tumorer (NET) – forsiden

 

Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud


Livet med kræft

Livet med kræft

Om psykiske reaktioner, familie, seksualitet og arbejde.

Hvis du har kræft


Til pårørende

Råd til pårørende

Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?

Råd til pårørende