Landsindsamling 2023: Det går din støtte til
De penge, der bliver samlet ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.
De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.
Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og 3 pct. til administration. Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige.
Derfor er foreningen dybt afhængig af danskere, der vælger at støtte sagen og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.
I 2022 var omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.
Forskning
I snart 80 år har Kræftens Bekæmpelse arbejdet for fremme udviklingen af ny viden om kræft, og næsten to tredjedele af foreningens budget går til forskning. Takket være den gavmilde støtte fra danskerne har Kræftens Bekæmpelse i 2022 uddelt forskningsstøtte til i alt 165 forskningsprojekter.
Det er forskning i vidt forskellige emner lige fra behandling med immunterapi, brug af robotter der gør det muligt, at børn med kræft kan bevare kontakten til klassekammeraterne, forskning i sammenhængen mellem tarmbakterier og kræft – og kunstig intelligens til overvågning af patienter efter kræftkirurgi.
Kræftens Bekæmpelse har sit eget forskningscenter, hvor nogle af verdens skarpeste hjerner arbejder. De forsker bl.a. i kræftcellernes allermindste bestanddele, som giver viden, som andre forskere kan bygge videre på, og som giver grundlaget for fremskridt og nye behandlinger.
Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning:
Forebyggelse
Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at viden om forebyggelse omsættes til mærkbare forbedringer.
Forebyggelsesarbejdet omfatter bl.a. udvikling af initiativer, undervisning, kampagner, oplysning og påvirkning af lovgivning. Vi arbejder blandt andet for, at flere bliver røgfri, flere deltager i screening, flere drikker mindre alkohol, og flere passer på i solen og undgår solariesol.
Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde. Her kan du få mere at vide om, hvordan du selv kan forebygge kræft:
Støtte til patienter og pårørende
Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte mere end 40 steder i landet.
Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft.
Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet.