Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.


Støt vores arbejde med at hjælpe børn i sorg

Jellycat kanin bamse

Støt OmSorg via webshoppen - klik her.


Ny bog: Håndbog for sorggruppeledere i skoler

08-11-2017
OmSorgs nye udgivelse Håndbog for sorggruppeledere i skoler er et inspirationsmateriale til dit sorggruppearbejde - med konkrete cases, øvelser og praksislitteratur.

”Det er så dejligt at møde andre, der har prøvet nogenlunde det samme som mig”. Sådan siger de fleste børn, som har deltaget i en sorggruppe. Mange børn, der har en livstruende syg forælder eller søskende lever i en hverdag med stor usikkerhed og utryghed. Og børn, der har mistet en mor, far, søster eller bror føler sig tit ensomme og anderledes end deres jævnaldrende. Det er nogle af de udfordringer, som sorggruppens fællesskab kan støtte børnene i. Mødet med andre børn i en lignende situation ledet af en ansvarlig voksen fra skolen kan støtte børnene i deres forandrede hverdag og give dem en følelse af ikke at ’være den eneste i verden’.

OmSorg har siden 2010 arbejdet for at få etableret sorggrupper i alle landets skoler. Vores erfaring er, at mange sorggruppeledere i skoler har haft brug for et lettilgængeligt, inspirerende og anvendeligt materiale. Derfor har vi nu forfattet bogen Håndbog for sorggruppeledere i skoler, som bygger på egne erfaringer, undersøgelser, faglige praksislitteratur og meget mere.

Se anmeldelse af håndbogen på folkeskolen.dk. 

For at klæde sorggruppeledere på til opgaven udbyder vi også hvert år grundlæggende sorggruppeleder kurser – og vi tilbyder et opfølgningskursus til erfarne gruppeledere. Kurserne og håndbogen udgør tilsammen et vigtigt grundlag for arbejdet med at støtte børn i sorg i skolen.

Tilmeld dig vores kurser her

Bestil bogen her