Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Efter du er færdig med din behandling for kræft i spiserøret, bliver du tilbudt et opfølgningsforløb. Først er der få måneder mellem opfølgningsbesøgene, og senere går der længere tid imellem.
Opfølgningsforløb efter behandling for spiserørskræft bliver tilpasse den enkelte og foregår ikke nødvendigvis ens på de forskellige hospitaler i Danmark.
Opfølgningsbesøgene foregår heller ikke altid på det hospital, hvor du er blevet behandlet. De kan også foregå på dit lokale hospital og senere evt. hos din egen praktiserende læge. Besøgene foregår ambulant, det betyder, at du ikke skal indlægges.
Ved opfølgningsbesøgene taler du med lægen eller en sygeplejerske om eventuelle symptomer. Ved mistanke om tilbagefald vil lægerne vurdere, om det er nødvendigt at foretage scanninger eller andre undersøgelser.
Formålet med opfølgning er også, at du kan fortælle om eventuelle bivirkninger og gener og tale med lægen om, hvordan du bedst får dem behandlet. Sammen kan I også afklare, om du har behov for rehabilitering.
Du kan også tale om dine behov og bekymringer i din hverdag. Lægen kan give dig gode råd om kost, livsstil og hjælpemidler.
Hvis du har fået fjernet struben og har problemer derefter, kan lægen ofte give nogle råd eller henvise dig til andre fagpersoner, som kan hjælpe.
Lægen vil fortælle dig, hvordan du holder øje med tegn på, at sygdommen er vendt tilbage. Symptomerne kan være:
Kontakt den afdeling, hvor du går til opfølgning og få fremrykket dit næste besøg, hvis du får nye symptomer eller bliver bekymret mellem opfølgningsbesøgene.
Det er en god idé, at du skriver dine spørgsmål til lægen ned hjemmefra. Tag gerne en pårørende eller en ven med til besøgene. Det er en god støtte for mange.
Opfølgningsprogrammer for kræft i øvre mavetarm, heriblandt opfølgningsprogram for mavesækskræft, erstatter de tidligere kontroller efter behandling for kræft.
Opfølgning skal øge fokus på hjælpetilbud og behandling af bivirkninger og senfølger, da flere med kræft lever længere med deres sygdom. Du kan læse mere om opfølgningsforløb her:
Sidst ændret:06.04.2021
Overlæge, ph.d. Alan Patrick Ainsworth og overlæge, ph.d. Lene Bæksgaard Jensen, Dansk EsophagoGastrisk Cancergruppe, Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG)
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17