Gå til sygdomsliste


Særligt til fagfolk
Samtale med familie

Samtaler med patienter

Her kan du finde viden om, hvad kræftpatienter og deres pårørende har behov for i kommunikationen med sundhedsprofessionelle.

Samtaler med patienter

Læge taler med kvinde

Socialt sårbare patienter

Her kan du finde undervisningsfilm, der viser forskellige måder at kommunikere til og med socialt sårbare kræftpatienter.

Samtaler med socialt sårbare patienter

Læge udfylder skabelon

Lægefaglige udtalelser

Her kan du finde information om betingelserne for forlængelse af sygedagpenge, som skal gøre det lettere at udfylde lægefaglige udtalelser.

Lægefaglige udtalelser

Børn og unge

Her kan du finde vejledninger, sorghandleplaner og information til lærere, pædagoger og sundhedspersonale om børn og unge i sorg.

OmSorg


Rapporter om psykosocial støtte

Patientansvarlig læge på sygehuse – en undersøgelse af kræftpatienters og lægers oplevelser

Kræftpatienter har ofte komplekse forløb, som kræver specialiseret behandling på flere matrikler. I 2016 besluttede regeringen i Kræftplan IV, at alle kræftpatienter fremover skal have en patientansvarlig læge, som kan sikre sammenhæng og overblik i behandlingsforløbet. Kræftens Bekæmpelses har unde…

Diskretion på sygehuse – En undersøgelse i Kræftens Bekæmpelses digitale brugerpanel

Hver fjerde patient i Kræftens Bekæmpelses brugerpanel har oplevet deres grænser for blufærdighed og privatliv overtrådt under indlæggelse, undersøgelse eller behandling på et sygehus. Patienterne giver 12 anbefalinger i forhold til diskretion på sygehusene.