Skip navigation

Lovgivning om tobak og nikotin

Cigaretter, tobak og andre nikotinprodukter bliver reguleret af forskellige love. Få overblik over tobakslovgivningen i Danmark og få indblik i lovningen i udlandet.

""
""

Det mener Kræftens Bekæmpelse om prisen på tobak

Kræftens Bekæmpelse mener, at tobak skal være markant dyrere end i dag. Prisen skal op over 100 kr. inden for få år. Højere priser er nødvendige, for at færre børn og unge begynder at ryge.

Holdning til pris på tobak
""

Det mener Kræftens Bekæmpelse om røgfri tobak og nikotinposer

Kræftens Bekæmpelse mener, at det ikke bør være tilladt at sælge nikotinposer med farvestrålende indpakning og børnevenlig smag. Vi mener også, at det ikke bør være tilladt at introducere nye tobaks- og nikotinprodukter på markedet, med mindre de er godkendt som lægemidler til rygestop.

Holdning til røgfri tobak og nikotinposer
""

Det mener Kræftens Bekæmpelse om e-cigaretter

Kræftens Bekæmpelse mener, at skoler og forældre skal oplyses og advares mod børn og unges stigende brug af de ulovlige e-cigaretter med søde smage (puff bars). Vi mener også, at der bør være en øget kontrol med den ulovlige markedsføring på sociale medier.

Holdning til e-cigaretter
""

Det mener Kræftens Bekæmpelse om opvarmet tobak

Kræftens Bekæmpelse mener, at opvarmet tobak skal reguleres på samme måde som cigaretter. Det vil sige med høje afgifter og bedre kontrol med ulovlig markedsføring.

Holdning til opvarmet tobak