Gå til sygdomsliste

Suppleringskursus – Røgfrit liv – Korte samtaler med unge

Suppleringskurset Korte samtaler med unge klæder dig på til at arbejde professionelt med at mindske rygning blandt elever på uddannelsesinstitutioner samt unge generelt.

Grundkursus - rådgivning i rygestop for unge

Kursets indhold

Suppleringskursus – Røgfrit liv – Korte samtaler med unge er for dig som allerede er uddannet rygestoprådgiver, og som ønsker at udvide dine kompetencer i arbejdet med rygning blandt unge og elever på ungdomsuddannelser.

Med dette kursus bliver du i stand til at have motiverende samtaler med elever og unge generelt, uanset om de er klar til et rygestopforsøg eller stadig er i overvejelsesfasen. På kurset præsenteres du for redskaber til at favne denne målgruppe med meget forskellige tanker om og holdninger til egen rygning. Redskaberne kan også bruges til at hjælpe elever med at holde sig røgfri i skoletiden eller i praktikken, hvis de går på en uddannelsesinstitution med røgfri skoletid.

På kurset får du viden og indsigt i:

  • Unge som målgruppe
  • Praktisk træning i samtaleteknikker med fokus på korte samtaler med unge
  • Udvalgte redskaber til hvordan du kan afholde korte samtaler i praksis med unge
  • Andre produkter end cigaretter
  • XHALE, Kræftens Bekæmpelses digitale hjælp til rygestop
  • Håndtering af en røgfri skoledag
  • Øvelser og materialer målrettet unge

Kurset lægger vægt på konkrete materialer samt øvelser og træning i de teknikker, deltagerne lærer om.

Målgruppe

Suppleringskursus – Røgfrit liv – Korte samtaler med unge er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med at ændre unges og elevers rygevaner på ungdomsuddannelser, efterskoler eller 10. klassecentre.

Kurset henvender sig til dig som allerede er uddannet rygestoprådgiver på et af Kræftens Bekæmpelses grundkurser. 

Skal du arbejde med rygning blandt elever i 7.-9. klasse, henviser vi til Kræftens Bekæmpelses Forebyggerkursus. Er du i tvivl om, hvilket kursus der passer bedst til dine arbejdsopgaver, er du velkommen til at kontakte os.

Form og varighed

Undervisningen på kurset består i en vekslen mellem oplæg, øvelser og samtaler i plenum. Desuden inddrages film, cases og konkrete materialer i undervisningen.

Kurset varer en dag fra 9.00 til 16.00. Der er morgenbrød, frokost og kaffe i løbet af dagen.

Undervisere

Underviserne er ansat i Kræftens Bekæmpelse og arbejder til dagligt med rygning. På den første del af dagen underviser en af vores psykologer, mens den anden del af dagen varetages af en medarbejder, som beskæftiger sig specifikt med rygning på uddannelsesinstitutioner.

Forudsætninger for deltagelse

Du kan ikke afholde korte samtaler med unge om rygning, hvis du indimellem selv ryger. Du skal selv have været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder, inden du deltager på et kursus.

Kursusbevis

Du får et kursusbevis efter gennemført kursus. Da kurset er en dags intensiv undervisning, vil du få kursusbeviset ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

Praktiske forhold

Dato og tilmelding
Se kursuskalenderen

Antal deltagere
Max. 20 deltagere på kurset.

Sted
Suppleringskurset afholdes hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø.

Pris
Kurset koster 1.800 kr. inkl. forplejning. Dertil kommer materialer.

Materialer
Til kurset hører en obligatorisk manual:
Røgfrit Liv - Korte samtaler med unge koster 300 kr. ekskl. moms / 375 kr. inkl. moms.
 
Manualen bestilles separat ved kursustilmelding.

Du kan også afholde kurset lokalt
Hvis du vælger at afholde kurset lokalt, afregner du som arrangøren en kursuspris med Kræftens Bekæmpelse på 14.000 kr. pr. kursus + materialer pr. deltager (min. 12, max. 20 deltagere). Dertil kommer udgifter til transport og evt. overnatning for undervisere fra Kræftens Bekæmpelse. Som arrangør står du ligeledes for mødelokale og forplejning.
 

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Helle Træholt Wang på tlf. 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk.

 

Røgfri bil

Ved at gøre bilen røgfri bliver bilens indeklima bedre, og børn og voksne beskyttes mod røgens skadelige stoffer.

Røgfri bil


Røgfrit hjem

Et røgfrit hjem er med til at sikre et godt indeklima. Vi tilbringer i gennemsnit 16 timer af døgnet i vores eget hjem. Derfor er det vigtigt med ren luft i hjemmet.

Røgfrit hjem