Gå til sygdomsliste

Røgfrit liv - Korte samtaler med voksne

På kurset får du redskaber til at varetage korte motiverende samtaler med borgere om rygning og hjælp til rygestop.

Kursets indhold

På 1-dags kurset 'Korte samtaler med voksne' får du inspiration til at tage en eller flere indledende ad-hoc samtaler af få minutters varighed, således at borgerens motivation for et rygestop øges. På kurset får du grundlæggende viden om rygning, afhængighed, motivation og ændringer. Vi arbejder med at engagere borgeren og forstærke den gode relation. Desuden arbejder vi med at håndtere evt. ambivalens og modstand, så borgeren inspireres med nye perspektiver på eget ståsted og motivation.

Endvidere lærer du at henvise til rygestopsamtaler hos en uddannet rygestoprådgiver ved hjælp af VBA (Very Brief Advice), som er en metode, der på 30 sekunder gør det muligt at henvise til rygestop uden, at det går ud over relationen til borgeren.

OBS
Kurset uddanner dig ikke til rygestoprådgiver, og du kan således ikke varetage deciderede rygestopforløb på denne baggrund. Hvis du ønsker uddannelsen som rygestoprådgiver, der varetager rygestopforløb, skal du tilmelde dig et grundkursus. Se kursuskalender.

Form og varighed

Kurset veksler mellem oplæg, øvelser og samtaler i plenum.

Kurset varer 1 dag fra kl. 9.00 – 16.00.

Underviser

Kræftens Bekæmpelses psykologer underviser på kurset.

Forudsætninger for deltagelse

Kurset er for dig, som ønsker at afholde korte motiverende samtaler om rygning og rygestop. Det er ikke en forudsætning, at du er uddannet rygestoprådgiver. Til gengæld forudsætter deltagelse, at du selv har været helt røg- og nikotinfri i mindst tre måneder op til kurset.

Kursusbevis
Du får et kursusbevis efter gennemført kursus ved fuldt fremmøde. Det er altså ikke muligt at være fraværende en del af tiden.

Praktiske forhold

 • Dato og tilmelding

  Se kursuskalenderen.
 • Antal deltagere

  Max. 20 deltagere på kurset.
 • Sted

  Kurset afholdes hos Kræftens Bekæmpelse på Strandboulevarden 49, 2100 København Ø.
 • Pris

  Kurset koster 1.800 kr. inkl. forplejning.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Helle Træholt Wang på tlf. 35 25 75 26 eller stopkurser@cancer.dk.

Du kan også afholde kurset lokalt

Hvis du vælger at afholde kurset lokalt, afregner du som arrangør en kursuspris med Kræftens Bekæmpelse på kr. 14.000 for mellem 12 og 20 deltagere. Dertil kommer udgifter til transport og evt. overnatning for undervisere fra Kræftens Bekæmpelse. Som arrangør står du ligeledes for mødelokale og forplejning.

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne.

Bemærk: Vi anbefaler, at man tilmelder min. to personer fra hver arbejdsplads/afdeling. Erfaringer viser nemlig, at det er nemmere at implementere tilbuddet, hvis man er flere til at støtte op om det i hverdagen.

 

E-kvit er hjælp til rygestop

E-kvit er et gratis tilbud, som følger dig i stopforløbet.
Beskeder, øvelser og videoer - lige når det passer dig.
Findes som app og på web.

e-kvit.dk