Gå til sygdomsliste

Undervisning

Kompetencegivende undervisning er et vigtigt element, hvis man skal forebygge at børn og unge ikke begynder at ryge. Her på siden finder du materialer og inspiration til tobaksforebyggende undervisning.

Gå op i Røg


Gå op i Røg er et tværfagligt undervisningsmateriale om rygning og tobak til grundskolens ældste elever. Eleverne lærer om sociale mekanismer og samfunds- og helbredsmæssige forhold i relation til rygning, så de kan tage et aktivt og velbegrundet valg om rygning - både nu og senere i deres liv. Materialet kan bruges i fagene; dansk, samfundsfag, geografi, biologi, matematik, historie og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF). Det er også oplagt at bruge i tværfaglige forløb og i den Understøttende Undervisning.

Undervisning
Til skoler

X:IT
X:IT er en indsats, der kan forebygge rygestart i grundskolen. Ud over kompetencegivende undervisning i emnet rygning indgår elementerne røgfri skoletid og forældreinddragelse. X:IT er et tilbud til skoler, der vil arbejde målrettet med rygeforebyggelse.

Kræftens Bekæmpelses skolesite

Kræftens Bekæmpelses skolesite 
Dette site er til lærere og elever, der arbejder med emnet kræft. På websiden finder du fakta om kræft, andre undervisningsmaterialer og idéer til projektopgaven. 

 

Røgfri Fremtid

- Jeg synes ikke, at 40 børn og unge skal begynde at ryge hver dag. Hvorfor gør I ikke noget?

Se filmen
Læs mere på røgfrifremtid.dk