Gå til sygdomsliste

Unge & Rygning

Forebyg rygestart og
hjælp unge til rygestop

Gå op i røg

Undervisning

Gå op i Røg er et digitalt undervisningsmateriale om rygning til de ældste klasser. Eleverne bliver klogere på, hvordan rygning påvirker individ, krop og  samfund.

Se Gå op i Røg

X:IT

Forebyggelse i skolen

X:IT er et rygeforebyggende koncept til skoler. Ved hjælp af rygeregler, undervisning og forældreinddragelse kan X:IT halvere antallet af elever, der ryger.

Læs om X:IT

Til forældre

Som forælder kan du støtte dit barn til et røgfrit liv ved at snakke om rygning derhjemme. På websiden Snak om Tobak finder du gode råd, tests og film, der kan hjælpe snakken i gang. 

www.snakomtobak.dk 

Rygestop-app til unge

XHALE er en app til unge, der vi gøre noget ved deres rygning. Appen øger chancerne for at blive røgfri. 

Læs mere om XHALE her

Cool Uden Røg - fotokonkurrence

Cool Uden Røg er en fotokonkurrence og et undervisningsforløb for elever i 7.-9. klasse og deres lærere. De bedste billeder kåres med en oplevelse for hele klassen.

Læs mere på www.xit-web.dk/cool

Foto: Det Kongelige Teater, Balletskolen Odense

Skolesite

På Kræftens Bekæmpelses skolesite er der viden om kræft, tips til projektopgaver og inspiration til lærere, der vil undervise i sundhedsemner.

Gå til Skolesite

Unge og rygning i tal

Hvor mange unge ryger egentlig og hvordan udvikler tallene sig? Og hvordan er det lige med e-cigaretter og unge? Vi giver dig svaret.

Unge og rygning i tal

Kurser

Bliv rygestoprådgiver for unge eller få redskaber til at forebygge rygestart blandt unge. Styrk dine kompetencer på Kræftens Bekæmpelses kurser.

Mere om unge-kurser