Gå til sygdomsliste

Hvor mange har et røgfrit hjem og arbejde?

Røgfri hjem og røgfri arbejdspladser er blevet normen; 80 pct. af danskerne har et røgfrit hjem, og 91 pct. svarer, at der aldrig bliver røget indendørs på deres arbejdsplads.

4 ud af 5 har et røgfrit hjem

80 pct. af danskerne har et hjem, hvor der aldrig bliver røget indendørs. På få år er dette tal steget fra 59 pct. til 80 pct. 

Også blandt  dem, der ryger, er der flere og flere, der gør hjemmet røgfrit. Mens det i 2010 var 33 pct. af rygerne, der havde et røgfrit hjem, er det idag lidt mere end halvdelen, der ikke vil have røg indenfor i hjemmet. Tallet er lidt lavere blandt dagligrygerne, men også i denne gruppe ses en stigning i andelen med et røgfrit hjem.

Andel af danskerne, der har et røgfrit hjem, 2010-2017

Tal på udsættelse

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Procent af rygerne, som har et røgfrit hjem, 2010-2017

Tal på udsættelse

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Mange arbejdspladser er blevet røgfri indenfor

91 % af danskerne er på en arbejdsplads, hvor der ikke bliver røget indenfor. Det viser tal fra 2017. Det er en stigning på 13 pct. point i forhold til 2010, hvor 78 pct. af danskerne var på en røgfri arbejdsplads. 

Andel som svarer, at der ikke bliver røget indenfor på deres arbejdsplads

Tal på udsættelse

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Kilder

Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2017.

Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2016.

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2015. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2014.

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2013. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. Epinion for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2012. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2011. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. Userneeds for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2010.  

 

Ren luft til ungerne

Pjece med råd og vejledning til at beskytte børn mod tobaksrøg

Ren luft til ungerne


Røgfri Baby

I tvivl? Røg eller Røgfri baby

Hjemmesiden Røgfri Baby giver støtte til gravide, der gerne vil  stoppe med at ryge.

Røgfri Baby


Kommuner med røgfri arbejdstid

Få indblik i hvilke kommuner der har indført røgfri arbejdstid eller som er på vej til at indføre det.

Kort over kommuner med røgfri arbejdstid