Gå til sygdomsliste

Andel med røgfrit hjem og arbejde

Røgfri hjem og røgfri arbejdspladser er blevet normen; Knap 80 pct. af befolkningen har et røgfrit hjem, og 91 pct. svarer, at der aldrig bliver røget indendørs på deres arbejdsplads.

Knap 4 ud af 5 har et røgfrit hjem

78 pct. af befolkningen bor i et hjem, hvor der aldrig bliver røget indendørs. Det er en stigning på 19 pct. point siden 2010. 

Også blandt personer, der ryger dagligt eller lejlighedsvist, er røgfri hjem blevet mere udbredt. I 2010 havde hver tredje et røgfrit hjem, mens det i 2018 var halvdelen af rygerne, der havde gjort deres hjem røgfrit. Andelen med et røgfrit hjem er lidt lavere blandt dem, der ryger dagligt.

Andel af befolkningen med røgfrit hjem, 2010-2018

Tal på udsættelse

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Andel rygere med røgfrit hjem, 2010-2018

Tal på udsættelse

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Mange arbejdspladser er blevet røgfri indenfor

91 pct. af danskerne er på en arbejdsplads, hvor der ikke bliver røget indenfor. Det er en stigning på 13 pct. point i forhold til 2010. I 2018 svarede 7 pct., at der bliver røget indendørs på deres arbejdsplads, 2 pct. var i tvivl. 

Andel med røgfri arbejdsplads indendørs, 2010-2018

Tal på udsættelse

Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

Kilder

Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2018.

Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2017.

Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2016.

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2015. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2014.

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2013. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. Epinion for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2012. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2011. 

Danskernes udsættelse for tobaksrøg. Userneeds for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2010.  

 

Kommuner med røgfri arbejdstid

Få indblik i hvilke kommuner der har indført røgfri arbejdstid eller som er på vej til at indføre det.

Kort over kommuner med røgfri arbejdstid