Røgfri hjem og røgfri arbejdspladser er blevet normen. I alt 87 procent af befolkningen bor i et hjem, hvor der aldrig bliver røget indendørs, og 95 procent af dem, der er i arbejde, er på en arbejdsplads hvor der aldrig bliver røget indenfor.
I alt 87 procent af befolkningen bor i et hjem, hvor der aldrig bliver røget indenfor. Også blandt personer, der ryger dagligt eller lejlighedsvist, er røgfri hjem udbredt. I alt 70 procent af dem, der ryger, har gjort deres hjem røgfrit. Også blandt dem der ryger dagligt har langt størstedelen (61 procent) valgt at flytte rygningen udenfor.
Udvikling i andelen af danskerne, der bor i et hjem, hvor der aldrig bliver røget indendørs. ’Hullet’ i grafen illustrerer skift i indsamlingsmetoden i 2019. Tallene før og efter ’hullet’ er ikke direkte sammenlignelige. Data er gennem årene indsamlet for Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen.
Med 'Lov om røgfri miljøer', som blev indført i 2007, blev det forbudt at ryge indendørs på de fleste arbejdspladser. Undtagelser i loven betyder dog, at det fortsat er tilladt at ryge indendørs, hvis arbejdspladsen har etableret rygerum eller rygekabiner. Der er også undtagelser for rygning på plejehjem, små værthuse og i erhvervskøretøjer. Til trods for hullerne i loven er det i dag 95 pct. af dem, der er i arbejde, der er på en arbejdsplads, hvor der ikke bliver røget indenfor.
Udvikling i andelen af danskerne i beskæftigelse, som er på en arbejdsplads, hvor der ikke bliver røget indendørs. ’Hullet’ i grafen illustrerer skift i indsamlingsmetoden i 2019. Tallene før og efter ’hullet’ er ikke direkte sammenlignelige. Data er gennem årene indsamlet for Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen.
Danskernes Rygevaner. Danmarks Statistik for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2022.
Danskernes Rygevaner. Danmarks Statistik for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2020.
Danskernes Rygevaner. Danmarks Statistik for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2019.
Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2018.
Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2017.
Danskernes Rygevaner. Kantar Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2016.
Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2015.
Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2014.
Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2013.
Danskernes udsættelse for tobaksrøg. Epinion for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2012.
Danskernes udsættelse for tobaksrøg. TNS Gallup for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2011.
Danskernes udsættelse for tobaksrøg. Userneeds for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen. 2010.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17