Gå til sygdomsliste

Redskaber til fagpersoner

Som fagperson kan du tage dialogen med unge om snus. Mange unge anser snus som ufarligt, da de ser sig selv som udødelige og ikke ved, at snus er skadeligt for dem. Det kan være en spændende dialog at tage, da du kan give vejledning og guide dem, komme myter til livs og klæde dem på til at tage en reflekteret beslutning.

For at få styr på fakta, kan du finde spørgsmål, svar og mere viden på de andre sider om snus. Dertil kan du besøge www.snusfornuft.dk, der er en hjemmeside til unge om snus.

Øvelser til udskolingsklasser

Som lærer kan du integrere emnet snus i din undervisning, så eleverne bliver opmærksomme på, hvilke konsekvenser, der er ved snus, reflektere over, hvorfor unge bruger snus og hvordan man blandt andet kan sige nej til snus.

I vores undervisningsmateriale, www.opiroeg.dk, finder du inspiration til, hvordan du kan undervise i emnet snus. Her findes der både konkrete øvelser om snus, men ellers kan snus blot erstatte cigaretter i de fleste af øvelserne.

Her finder du de konkrete øvelser:

Erfaringer med tobak

Hvor mange unge ryger eller snuser?

Hvad ved I om snus?

Til fagpersoner

Plakater og postkort 

Plakater og postkort, der kan sættes op på skoler, i klubber eller andre steder, hvor mange unge færdes eller der er mange unge, der tager snus. 

Plakaterne og postkortene kan bestilles gratis her.

 

Røgfri bil

Ved at gøre bilen røgfri bliver bilens indeklima bedre, og børn og voksne beskyttes mod røgens skadelige stoffer.

Røgfri bil


Røgfrit hjem

Et røgfrit hjem er med til at sikre et godt indeklima. Vi tilbringer i gennemsnit 16 timer af døgnet i vores eget hjem. Derfor er det vigtigt med ren luft i hjemmet.

Røgfrit hjem