Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Når du har afsluttet din behandling, bliver du tilbudt at møde til opfølgning på et af landets to sarkomcentre. Opfølgningsbesøgene foregår ambulant, det vil sige, at du ikke er indlagt. Hvis du får efterbehandling med imatinib, foregår opfølgningen i de fleste tilfælde på kræftafdelingen.
Alle GIST-patienter bliver tilbudt opfølgning på et af landets sarkomcentre hver 3. til 4. måned de første tre år, efter behandlingen er afsluttet.
Herefter foregår opfølgningsbesøgene en gang hvert halve år. Besøgene forgår enten på den kirurgiske afdeling, hvor du er blevet opereret eller på kræftafdelingen.
Hvis du bliver tilbudt efterbehandling med imatininb, bliver du oftest fulgt på kræftafdelingen, mens denne behandling står på.
Ved opfølgningen bliver du undersøgt af lægen. For at lægen kan følge behandlingens effekt, får man hver 3. måned foretaget en CT- eller MR-scanning. PET/CT-scanning kan i nogle tilfælde også give værdifulde oplysninger om sygdommens udvikling.
Opdager du nye symptomer, eller bliver du bekymret mellem opfølgningsbesøgene, så kontakt lægen.
Læs mere om opfølgning ved bløddelssarkomer:
Opfølgning ved bløddelssarkomer
Opfølgningsbesøgene er en god anledning til, at du tager dine spørgsmål, bekymringer og problemer op med lægen. Det kan være en god idé at skrive dine spørgsmål ned i forvejen, og du kan også tage en pårørende med til samtalen.
Man synes, at når man er i behandling, så sker der noget. Der kæmpes for, at kræften skal forsvinde. Men så er det, den svære tid kommer: ventetid på opfølgningen. Jeg tror altid, det vil være svært.
Jeg skal selv til opfølgningsbesøg nu – og så kommer perioden for mig, hvor jeg føler, at jeg har alle mulige symptomer.
Kvinde, kræftpatient
Det er vigtigt, at du gør lægen opmærksom på nye symptomer eller ændringer, så lægen om muligt kan tilbyde supplerende undersøgelser og evt. behandling eller lindring. Det kan også være symptomer, som skyldes gener opstået efter behandlingen.
Lægen kan søge at behandle og lindre eventuelle bivirkninger eller opståede gener. Det er også muligt at få justeret sin medicin, hvis der er behov for det.
Hvis du har problemer efter afsluttet behandling, kan lægen også give gode råd om f.eks. kost, livsstil eller hjælpemidler, eller du kan blive henvist til andre fagpersoner, der kan hjælpe.
Sidst ændret:08.10.2019
Overlæge, dr.med. Henrik Kidmose Christensen (kirurg) og overlæge, ph.d Hanne Krogh Rose (onkolog)
Opret en profil på cancerforum og mød andre patienter og pårørende, som du kan dele tanker og erfaringer med.
Hvordan støtter man som pårørende en kræftpatient bedst, mens man også passer på sig selv?
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17