Herunder finder du de tilbud, som vi har samlet til hele familien, hvor et barn har kræft.
Du kan klikke ned til de forskellige kategorier her:
Hvis du har tilbud, du ønsker at få på oversigten, eller har feedback til tilbud på listen, kontakt da Projektmedarbejder Sophie Rex Christensen på sofiec@cancer.dk
Familiesamtaler for børnekræftfamilier i Kræftens Bekæmpelse
I Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger har I mulighed for at få familiesamtaler med udgangspunkt i jeres families behov. Tilbuddet er gratis, og familiesamtalerne varetages af professionelle rådgivere.
Hvem: hele familien med et barn med kræft.
Hvor: 12 kræftrådgivninger i hele landet; Aalborg, Herning, Aarhus, Esbjerg, Vejle, Aabenraa, Odense, Næstved, Roskilde, Herlev, Hillerød og København. Det er også muligt at få familiesamtaler i en række andre byer, hvor Kræftens Bekæmpelse har lokale rådgivningstilbud. Blandt andet i Rønne på Bornholm.
Kontakt gerne nærmeste kræftrådgivning for at høre nærmere om mulighederne lokalt og bestille tid til en samtale. Find nærmeste kræftrådgivning her.
Familiegruppe for hele familien afholdt af Foreningen Cancerramte Børn
Familiegrupperne mødes regelmæssigt om forskellige temaer relateret til den situation børnekræftfamilier står i, og til disse møder er en mulighed for, at familier kan dele deres erfaringer med hinanden. Typisk vil der bagefter være spisning samlet.
Hvem: hele familien med et barn med kræft.
Hvor: Aalborg, Aarhus og København.
Psykologhjælp gennem Familier med Kræftramte Børn
Psykologhjælp til alle familiens medlemmer enten i form af samtaler, sandplay terapi eller legeterapi.
Hvem: hele familien, hvor et barn har eller har haft kræft. Familien skal være medlem af Familier med Kræftramte børn.
Hvor: Sjælland, Midt- og Vestjylland, Aarhus
Læs mere om psykologtilbuddet her.
Familieorienteret forløb ved FamilieFOKUS
FamilieFOKUS har to forskellige tilbud: Et forløb i hjemmet, hvor vi kommer på aftalte besøg med indhold, der passer til jeres familie. Typisk varer et hjemmeforløb ca. 3 måneder, men det kan variere efter jeres families ønsker og behov, samt et 4-dages ophold på enten Musholm (i Korsør) eller Hou Søsportscenter (mellem Aarhus og Horsens).
Hvem: familier med et barn, der er ramt af livsbegrænsende eller livstruende sygdom.
Hvor: landsdækkende.
Psykologhjælp gennem Børnecancerfonden (FAVN)
Alle familiemedlemmer til et barn ramt af kræft kan få psykologhjælp i den udstrækning og form, som der er behov for. Dette indebærer akutsamtaler, individuel rådgivning eller fælles forløb. FAVN har et netværk af psykologer i hele landet, og alle henvendelser visiteres centralt.
Hvem: børn, der har eller har haft kræft
Hvor: landsdækkende
Kontakt Børnecancerfondens psykolog mandag, tirsdag og torsdag på telefon: +45 3555 4833, kontakt via mail: favn@boernecancerfonden.dk eller læs mere på Børnecancerfondens hjemmeside her.
Arrangementer afholdt af Foreningen Cancerramte Børn
Løbende opdatering af arrangementer, eksempelvis weekend- eller biografture.
Hvem: hele familien, hvor et barn har eller har haft kræft.
Hvor: hele landet.
Arrangementer afholdt af Familier med Kræftramte Børn
Løbende opdatering af arrangementer, eksempelvis weekend- eller biografture.
Hvem: hele familien, hvor et barn har eller har haft kræft.
Hvor: hele landet
Kok Amok i samarbejde med Foreningen Cancerramte Børn
Gratis middag for indlagte familier én til to gange om måneden.
Hvem: indlagte familier
Hvor: Aarhus Universitetshospital (afd. A20) og Rigshospitalet (afd. 5054).
Læs mere om aktiviteten her eller hør nærmere på din afdeling.
Feriehuse ejet af Foreningen Cancerramte Børn
Lån et feriehus mod en symbolsk betaling for el, vand, renovation samt obligatorisk rengøring.
Hvem: medlemmer af Foreningen Cancerramte Børn, hvor en familie har eller har haft et barn med kræft.
Hvor: Ellinge Lyng, Vester Lyng, Bredfjed Strand, Fuglslev
Feriehuse ejet af Familier med Kræftramte Børn
Lån et feriehus mod en symbolsk betaling for forbrugsudgifter. For en uge betales 400 kr. og for en weekend 175 kr.
Hvem: familier berørt af børnekræft, der er medlem af Familier med Kræftramte Børn.
Hvor: Gerlev, Ans og Henne Strand.
SMIL-Huset
SMILhuset er en mulighed for en uges familieferie, hvor familiehygge og forkælelse er i fokus. Huset er indrettet med hensyntagen til familiens behov, og vi har sørget for masser af forkælelse til familien i form af goodiebags, gavekort, lav-selv-mad og andre overraskelser. Familierne har adgang til alle stedets faciliteter. Der er således rig mulighed for gode familieoplevelser i både pool, legeland, på dyregården eller ved en af de mange andre aktiviteter.
Hvem: familier med et alvorligt eller kronisk sygt barn. Visitation af nye børn til aktiviteter uden for hospitalerne foregår i tæt samarbejde med personale og ledelse på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.
Hvor: Skallerup Seaside Resort, Nordjylland.
Læs mere her - eller kontakt den hospitalsafdeling, I er tilknyttet.
Familieweekender afholdt af Kræftens Bekæmpelse
Familieweekend for familier med et kræftramt barn. Fokus er at skabe rum for dialog både i den enkelte familie og på tværs af familierne. Samtidig skal weekendopholdet give børn og voksne et afbræk i en krævende hverdag.
Hvem: hele familien, hvor et barn har eller har haft kræft.
Hvor: Sjælland, Bornholm, Fyn og Jylland.
Læs mere om familieweekenderne her.
Netværksture afholdt af SMIL-Fonden
Formålet med netværksture er at give familierne gode oplevelser sammen samt skabe fællesskaber med andre familier, som også har en hverdag præget af sygdom og hospitalsbesøg. Årligt afholdes flere store netværksture til fx Legoland, ZOO eller i teatret, hvor mange SMIL-familier mødes og få en god oplevelse sammen.
Hvem: familier med et alvorligt eller kronisk sygt barn. Visitation af nye børn til aktiviteter uden for hospitalerne foregår i tæt samarbejde med personale og ledelse på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.
Hvor: landsdækkende.
Læs mere her - eller kontakt den hospitalsafdeling, I er tilknyttet.
SMILCAMPS afholdt af SMIL-Fonden
Formålet med SMILcamps er at forkæle familierne med en tiltrængt pause fra sygdom og give fælles oplevelser – oplevelser, der ikke er særlig meget tid til i en hverdag, hvor sygdom overskygger alt, og familien er splittet mellem hjem og hospital.
Hvem: familier med et alvorligt eller kronisk sygt barn. Visitation af nye børn til aktiviteter uden for hospitalerne foregår i tæt samarbejde med personale og ledelse på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.
Læs mere her - eller kontakt den hospitalsafdeling, I er tilknyttet.
Feriehuse ejet af Børnecancerfonden
Børnecancerfonden har tre feriehuse i naturskønne omgivelser og tæt på strand – to huse i Blokhus og et i Dronningmølle. Feriehusene er helårsisolerede og kan lånes hele året. Det koster 1.000 kr. for en uge og 400 kr. for en weekend. Prisen dækker forbrugsudgifter og rengøring.
Hvem: familier tilknyttet én af landets fire børnekræftafdelinger.
Hvor: Dronningmølle og Blokhus.
Læs mere om feriehusene på Børnecancerfondens hjemmeside her.
Ronald McDonald Huset
Tilbud om ophold til familier indlagt på Rigshospitalet, både ved akutte indlæggelser og længerevarende ophold. Både forældre, søskende, bedsteforældre og venner til familien kan bo i huset, og det syge barn kan også være i huset sammen med sin familie, hvis lægerne vurderer, at det er forsvarligt. Henvisning sker via afdelingen. Ophold koster 150 kr. pr. døgn uanset antal familiemedlemmer.
Hvem: Familier, der har et barn indlagt på Rigshospitalet.
Hvor: København
Læs mere om Ronald McDonald Huset her.
TrygFondens Familiehus
Tilbud om ophold til familier indlagt på Aarhus Universitetshospital, både ved akutte indlæggelser og længerevarende ophold. Både forældre, søskende, bedsteforældre og venner til familien kan bo i huset, og det syge barn kan også være i huset sammen med sin familie, hvis lægerne vurderer, at det er forsvarligt. Henvisning sker via afdelingen. Ophold koster 100 kr. pr. døgn uanset antal familiemedlemmer.
Hvem: Familier, der har et barn indlagt på Aarhus Universitetshospital.
Hvor: Aarhus
Læs mere om TrygFondens Familiehus her.
De Frivilliges Hus
Alle kommuner har et frivillighus, som kan hjælpe jer med at finde tilbud i jeres lokalsamfund. Eksempelvis findes Det Kærlige Måltid i Aarhus og Aalborg Kommune.
Kontakt jeres lokale frivillighus og hør mere.
Appen Børnekræft – jeres digitale hjælper
Børnecancerfonden har udviklet mobil-appen ’Børnekræft’ i tæt samarbejde med de danske børnekræftafdelinger for at give familierne den mest fleksible og hurtige adgang til vejledning og information om deres børns behandlingsforløb.
Læs mere om appen her.