Gå til sygdomsliste

Information om corona

Som kræftpatient og pårørende kan det være svært at vide, hvordan man skal forholde sig til corona i en tid, hvor tingene hele tiden ændrer sig. Vi hjælper med at formidle myndighedernes udmeldinger og opdaterer løbende siderne her på cancer.dk, hvor du kan finde link til vores side med svar på ofte stillede spørgsmål, nyheder, hjælp og rådgivningstilbud.

To kvinder sidder på en bænk i en park og taler sammen

I Kræftens Bekæmpelse holder vi løbende øje med nye udmeldinger fra sundhedsmyndighederne, og hvad det betyder for kræftpatienter og pårørende.


Læs ofte stillede spørgsmål

På vores spørgsmål/svar-side kan du løbende holde dig opdateret omkring retningslinjerne for, hvordan du skal forholde dig:

Spørgsmål og svar om coronavirus


Få rådgivning

Hvis du har brug for at drøfte din situation, så ring til en professionel rådgiver på Kræftlinjen (80 30 10 30) eller i din lokale kræftrådgivning. Kræftrådgivningerne er åbne for personligt fremmøde. Du skal dog ringe og bestille tid først:

Find din lokale kræftrådgivning og bestil tid 

Se andre muligheder for at få rådgivning om coronavirus


Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse om coronavirus

Hos Kræftens Bekæmpelse er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne og forholder os til de ting, der bliver meldt ud. Vi udgiver løbende nyt om corona i relation til kræftområdet. 

Nyheder om corona


Online aktiviteter og andre tilbud i en tid med corona

Her finder du videoer med yoga- og mindfulnessøvelser, som du kan lave hjemme. Find dem og andre tilbud her:

Tilbud i coronatiden


Hvis du har en blodsygdom, så vær opmærksom på selv svage symptomer på COVID-19

En ny undersøgelse fra Odense Universitetshospital af patienter med blodsygdomme viser, at det ikke er alle patienter, der får feber, hvis de bliver smittet med corona-virus.

Hvis du er kræftpatient med blodkræft, skal du derfor være opmærksom på selv svage symptomer på COVID-19. Symptomerne kan variere, men typiske symptomer på COVID-19 er: Feber, tør hoste, vejrtrækningsbesvær, træthed, tab af smags- og lugtesans, muskelsmerter og ondt i halsen. Nogle kan også opleve andre symptomer, som fx kvalme og opkast. 

Tal med din egen læge eller behandlende læge, hvis du er i tvivl. Du er også velkommen til at ringe til Kræftlinjens rådgivere på 8030 1030.

Undersøgelsen fra Odense Universitetshospital er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 

Du kan læse hele nyheden her:

Ny forskning: Patienter med blodsygdomme er særligt sårbare over for corona smitte

Smitte|stop - app til at forhindre smitte

Smitte|stop er en app, der skal hjælpe med at forhindre, at COVID-19 spreder sig. Hvis mange danskere downloader appen, kan smittekæder bremses til gavn for sårbare patienter. 

Du kan downloade appen her

OBS: For at hente appen skal du have opdateret din telefons styresystem til den seneste version. 

Rygning og coronavirus

Forskning tyder på, at man har øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, hvis man ryger. Det skriver bl.a. WHO. Rygestop er en af de vigtigste ting, du selv kan gøre for at mindske din risiko for sygdomme og styrke dit helbred generelt.

Her kan du få hjælp til rygestop:

  • I rygestopapp’en e-kvit
  • Ring til Stoplinien på 80 31 31 31 
  • Kontakt din kommune og hør, om der er mulighed for personlig rådgivning - find kontaktoplysninger på Stoplinien