Gå til sygdomsliste

Information om corona

Som kræftpatient og pårørende kan det være svært at vide, hvordan man skal forholde sig til corona i en tid, hvor tingene hele tiden ændrer sig. Vi hjælper med at formidle myndighedernes udmeldinger og opdaterer løbende siderne her på cancer.dk, hvor du kan finde link til ofte stillede spørgsmål og svar, nyheder, praktisk hjælp og rådgivningstilbud.

Kvinde der sidder på en træstub med sine to hunde ved en sø i en skov under coronakrisen

Har man øget risiko, bør man holde ekstra afstand og ekstra god hygiejne. Det gælder også dem, man bor sammen med.


Hvem har øget risiko?

Risikoen for et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19 afhænger af ens overordnede helbredstilstand, og hvis man lider af andre sygdomme og tilstande, der påvirker immunforsvaret og derfor medfører en øget risiko. Ifølge Sundhedsstyrelsen vurderes nedenstående kræftsygdomme og -tilstande at kunne medføre øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte med COVID-19:

  • Metastatisk kræft uanset kræfttype – dvs. kræft, der har spredt sig
  • Igangværende kræftbehandling og hvis man har fået kræftbehandling inden for det seneste år - herunder stråleterapi, kemoterapi og immunhæmmende behandling
  • Kræftsygdomme som kan hæmme immunforsvaret, f.eks. hæmatologiske kræftsygdomme

Er du i tvivl, er det en god idé at få en individuel vurdering hos din egen læge eller på hospitalet.


Vaccination med COVID-19

Vi følger myndighedernes udmeldinger om vaccination mod COVID-19 tæt og er særligt opmærksomme på vaccination til risikogrupperne. Du kan følge med på siden om vaccination, som vi løbende opdaterer:

Vaccination mod COVID-19


Læs ofte stillede spørgsmål

Hos Kræftens Bekæmpelse følger vi myndighedernes anvisninger tæt. På vores spørgsmål/svar-side kan du løbende holde dig opdateret omkring retningslinjerne for, hvordan du skal forholde dig:

Spørgsmål og svar om coronavirus


Få rådgivning

Hvis du har brug for at drøfte din situation, så ring til en professionel rådgiver på Kræftlinjen (80 30 10 30) eller i din lokale kræftrådgivning. Kræftrådgivningerne er åbne for personligt fremmøde. Du skal dog ringe og bestille tid først:

Find din lokale kræftrådgivning og bestil tid 

Se andre muligheder for at få rådgivning om coronavirus


Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse om coronavirus

Hos Kræftens Bekæmpelse er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne. Vi opdaterer siderne her på cancer.dk og udgiver løbende nyt om corona i relation til kræftområdet. 

Nyheder om corona


Online aktiviteter og andre tilbud i en tid med corona

Her finder du videoer med yoga- og mindfulnessøvelser, som du kan lave hjemme. Find dem og andre tilbud her:

Tilbud i coronatiden


Hvis du har en blodsygdom, så vær opmærksom på selv svage symptomer på COVID-19

En ny undersøgelse fra Odense Universitetshospital af patienter med blodsygdomme viser, at det ikke er alle patienter, der får feber, hvis de bliver smittet med corona-virus.

Hvis du er kræftpatient med blodkræft, skal du derfor være opmærksom på selv svage symptomer på COVID-19. Symptomerne kan variere, men typiske symptomer på COVID-19 er: Feber, tør hoste, vejrtrækningsbesvær, træthed, tab af smags- og lugtesans, muskelsmerter og ondt i halsen. Nogle kan også opleve andre symptomer, som fx kvalme og opkast. 

Tal med din egen læge eller behandlende læge, hvis du er i tvivl. Du er også velkommen til at ringe til Kræftlinjens rådgivere på 8030 1030.

Undersøgelsen fra Odense Universitetshospital er støttet af Kræftens Bekæmpelse. 

Du kan læse hele nyheden her:

Ny forskning: Patienter med blodsygdomme er særligt sårbare over for corona smitte

Mundbind

Der er krav om, at alle skal bruge mundbind på steder, hvor offentligheden har adgang. Generelt anbefaler myndighederne, at risikogrupper bruger mundbind alle steder, hvor man ikke kan holde 2 meters afstand til andre.

Læs spørgsmål og svar om mundbind


"Hold afstand"-badge

Du kan nu få et gratis badge, som signalerer, at man skal holde afstand. Du kan få det på apotekerne eller i én af landets kræftrådgivninger (husk at bestille tid først).

Find en rådgivning nær dig

"Nu forstår folk, hvordan vi har det"
Tæt på kræft juni 2020

I Tæt på kræft fra juni 2020 kan du læse om konsekvenserne ved den isolation, som mange har været tvunget til pga. corona - og som nogle mennesker med kræft er tvunget til i årevis.

Du kan blandt andet læse om 8-årige Julius og hans mor, der kender alt til at leve i isolation pga. kræft. 

Tæt på kræft - juni 2020

Smitte|stop - app til at forhindre smitte

Smitte|stop er en app, der skal hjælpe med at forhindre, at COVID-19 spreder sig. Hvis mange danskere downloader appen, kan smittekæder bremses til gavn for sårbare patienter. 

Du kan downloade appen her

OBS: For at hente appen skal du have opdateret din telefons styresystem til den seneste version. 

Rygning og coronavirus

Forskning tyder på, at man har øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, hvis man ryger. Det skriver bl.a. WHO. Rygestop er en af de vigtigste ting, du selv kan gøre for at mindske din risiko for sygdomme og styrke dit helbred generelt.

Her kan du få hjælp til rygestop:

  • I rygestopapp’en e-kvit
  • Ring til Stoplinien på 80 31 31 31 
  • Kontakt din kommune og hør, om der er mulighed for personlig rådgivning - find kontaktoplysninger på Stoplinien