Gå til sygdomsliste

Information om corona

Vi hjælper med at formidle myndighedernes udmeldinger og opdaterer løbende siderne her på cancer.dk, hvor du kan finde svar på ofte stillede spørgsmål, nyheder, hjælp og rådgivningstilbud.

To kvinder sidder på en bænk i en park og taler sammen under corona

I Kræftens Bekæmpelse holder vi løbende øje med nye udmeldinger fra sundhedsmyndighederne, og hvad det betyder for kræftpatienter og pårørende.


Læs ofte stillede spørgsmål

På vores spørgsmål/svar-side kan du løbende holde dig opdateret omkring retningslinjerne for, hvordan du skal forholde dig:

Spørgsmål og svar om coronavirus


Få rådgivning

Hvis du har brug for at drøfte din situation, så ring til en professionel rådgiver på Kræftlinjen (80 30 10 30) eller i din lokale kræftrådgivning. Kræftrådgivningerne er åbne for personligt fremmøde. Du skal dog have coronapas og ringe og bestille tid først. Læs mere her:

Find din lokale kræftrådgivning og bestil tid 

Se andre muligheder for at få rådgivning om coronavirus


Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse om coronavirus

Hos Kræftens Bekæmpelse er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne og forholder os til de ting, der bliver meldt ud. Vi udgiver løbende nyt om corona i relation til kræftområdet. 

Nyheder om corona


Mundbind
Corona

Der er genindført mundbind på en række områder. Du kan læse om reglerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Brug af mundbind

Erstatningsmuligheder

Ifølge Patienterstatningen kan man have ret til erstatning som patient eller pårørende i forbindelse med corona. Blandt andet hvis ens kræftdiagnose er blevet opdaget for sent på trods af, at man har henvendt sig til sundhedsvæsenet, og hvis forsinkelsen har forværret behandlingsforløb eller prognosen. 

Du kan læse mere om erstatningsmulighederne på Patienterstatningens hjemmeside:

Erstatning for COVID-19

"Kræftpatient i en coronatid – åben snak om erfaringer, udfordringer og dilemmaer"

På Folkemødet 2021 havde Kræftens Bekæmpelse fire spændende debatter. I den ene havde Hans Pilgaard formændene for henholdsvis Kræftens Bekæmpelse, Dansk Brystkræft Organisation, Dansk Myelomatose Forening og Patientforeningen Kræft I Underlivet i studiet. Her talte de om erfaringer med at være syg af kræft under corona-pandemien. 

Du kan (gen)se interviewet i videoen herunder.

Kræftens Bekæmpelses livestream på Folkemødet 2021 om

(44:19 min.)


"Senfølger efter kræft: Hvad lærte vi af corona-pandemien?"

I en livestreamet paneldebat fra en af Folkemødets scener i Allinge satte Kræftens Bekæmpelse og Danish Comprehensive Cancer Center fokus på senfølger efter kræft. 

Tine Gøtzsche spurgte et debatlystent panel, hvordan erfaringerne fra senfølgeområdet under corona-pandemien kan sættes i spil på kræftområdet, hvor mange stadig må se alt for langt efter den vigtige hjælp. Se paneldebatten i videoen herunder.

Kræftens Bekæmpelses livestream ved Folkemødet 2021:

(44:50 min.)