Gå til sygdomsliste

Information om corona

Mange kræftpatienter og pårørende søger ekstra information og rådgivning hos Kræftens Bekæmpelse om corona. Det kan være svært at vide, hvordan man skal forholde sig, og vi hjælper vi løbende med at oversætte myndighedernes udmeldinger. På siden her kan du finde information om corona - link til ofte stillede spørgsmål og svar, nyheder, praktisk hjælp og rådgivningstilbud.

Kvinde der sidder på en træstub med sine to hunde ved en sø i en skov under coronakrisen

Nogle kræftpatienter har særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Har man det, bør man holde ekstra afstand og ekstra god hygiejne. Det gælder også dem, man deler husstand med.

Ikke alle kræftpatienter er i den særlige risikogruppe

Myndighederne har maj 2020 udsendt nye retningslinjer om hvilke personer, der kan have øget risiko for at få et mere alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med coronavirus.

Inden for kræftområdet er det personer med disse sygdomme og tilstande, som antages at have øget risiko:

  • Lungekræft
  • Udbredt (metastatisk) kræft – uanset kræfttype
  • Strålebehandling mod lunger, eller hvor lungerne rammes
  • Pneumontitis (sygdom i lungevævet) som bivirkning til immunterapi


Det gælder også patienter, der har nedsat immunforsvar pga.:

  • Immunhæmmende behandling, herunder behandling med kemoterapi, højdosis steroid og biologiske lægemidler
  • Sygdomme med nedsat immunforsvar, f.eks. myelomatose

Læs myndighedernes anbefalinger til dig, der har en øget risiko:

Særlige risikogrupper


Læs ofte stillede spørgsmål

Hos Kræftens Bekæmpelse følger vi myndighedernes anvisninger tæt. På vores spørgsmål/svar-side kan du løbende holde dig opdateret omkring retningslinjerne for, hvordan du skal forholde dig:

Spørgsmål og svar om coronavirus


Få rådgivning

Hvis du har brug for at drøfte din situation, så ring til en professionel rådgiver på Kræftlinjen (80 30 10 30) eller i din lokale kræftrådgivning. Kræftrådgivningerne er åbne igen for personligt fremmøde. Du skal dog ringe og bestille tid først:

Find din lokale kræftrådgivning og bestil tid 

Se andre muligheder for at få rådgivning om coronavirus


Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse om coronavirus

Hos Kræftens Bekæmpelse er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne. Vi opdaterer siderne her på cancer.dk og udgiver løbende nyheder på området. 

Nyheder om corona


Online aktiviteter og andre tilbud i en tid med corona

I kræftrådgivningerne venter vi lidt med at slå dørene op til de sædvanlige gruppetilbud inden døre. I stedet bringer vi løbende online-sessioner med yoga og mindfulness på Facebook Live. Du kan finde dem og andre tilbud her:

Tilbud i coronatiden

Gratis vaccination mod pneumokokker

Pneumokokker er en gruppe af bakterier, som kan give en lang række infektioner. Bl.a. kan de resultere i lungebetændelse, som kan være alvorligt for særligt udsatte i en tid, hvor der også er risiko for et alvorligt COVID-19-forløb. Særligt udsatte er bl.a. ældre og personer med nedsat immunforsvar, som derfor kan få en gratis vaccination.

Det er lægen, der vurderer, om man som kræftpatient har særlig høj risiko og bør tilbydes vaccinen. Kontakt din egen læge eller afdeling, hvor du modtager behandling, hvis du er i tvivl. Læs eventuelt mere her:

Nu kan udvalgte med øget risiko få gratis pneumokokvaccination

Undersøgelse: Corona giver et ekstra bekymring for kræftpatienter

En ny undersøgelse viser, at hver fjerde kræftpatient har være meget bekymret under coronakrisen. Den største bekymring er frygten for at blive syg af coronavirus. Læs om undersøgelsen her:

Kræftramte bekymrede over smittefare og isolation fra familien

Marie Lawætz, leder af Kræftlinjen, giver gode råd om kræft og coronavirus til kræftpatienter og pårørende og opfordrer til at ringe til Kræftlinjen

På Kræftlinjen får vi mange corona-relaterede spørgsmål om, hvad man skal gøre, hvis man bor sammen med en kræftpatient eller kender en kræftpatient i isolation. Det giver Marie Lawætz, som er leder af Kræftlinjen, nogle gode råd om (2:28 min.).


Marie Lawætz, som er leder af Kræftlinjen, fortæller, hvordan du kan deltage i samtale på hospitalet uden at være der fysisk.

Under coronakrisen må pårørende for det meste ikke komme med til samtaler på hospitalet. Marie Lawætz, leder af Kræftlinjen, fortæller, hvordan du kan deltage i samtalen uden at være der fysisk (2:12 min.).


Hold dig løbende opdateret hos myndighederne

De offentlige myndigheder i Danmark er gået sammen om at samle alle oplysninger om coronavirus. Find dem her: 

Politi.dk/corona