Gå til sygdomsliste

Hvis du vil vide mere om at undgå fejl

En samling af hjemmesider, der kan være inspirerende for dig, der vil hjælpe til at undgå fejl i dit eget eller din pårørendes sygdomsforløb.

Pakkeforløb

Ved mistanke om kræft bliver du henvist til et såkaldt pakkeforløb. Pakkeforløbene beskriver, hvornår og hvordan du skal undersøges og behandles, og giver dig mulighed for at få overblik. Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Beskrivelser af pakkeforløb

’Min sundhedsportal’

På ’Min sundhedsportal’ finder du din sundhedsjournal og de oplysninger, der er registreret om dig vedrørende behandlinger på sygehus og egen læge, diagnoser, henvisninger, receptpligtig medicin og lægemiddelallergier.

'Mit sundhedsportal'

Godt du spør'

På Sikker Patients hjemmeside finder du gode råd til, hvordan du som patient eller pårørende kan forberede dig, når du skal til undersøgelse eller behandling på sygehuset, og når du skal hjem igen efter en indlæggelse mv.

Godt du spør'

Patientrettigheder

Kræftens Bekæmpelses sider om patientrettigheder. Læs om bl.a. behandlingsgaranti, klagemuligheder og forsikring.

Rettigheder 

Oplysninger om medicin

I Medicinkortet (Fælles Medicinkort) kan du se oplysninger om din medicin og de seneste to års recepter og medicinkøb. Har du børn under 15 år, har du også adgang til deres medicinoplysninger.

Medicinkortet

På min.medicin.dk finder du uddybende information omkring medicin, f.eks. hvordan du skal bruge og opbevare din medicin korrekt, og hvad du skal gøre, hvis du får bivirkninger:

Min.medicin.dk

Tema: Undgå fejl med medicinen

På indlægsseddel.dk finder du den samme information, som står på de sedler, der ligger i medicinpakningerne. Det kan f.eks. være information om, hvordan du skal bruge den og om bivirkninger.

Indlægsseddel.dk

Rapportér fejl og skader

Hvis du vil rapportere en fejl, der er sket på et sygehus, et plejehjem, i hjemmeplejen, hos lægen eller alle andre steder i sundhedsvæsenet, gør du det på Dansk Patient Sikkerheds Databases hjemmeside:

Rapporter hændelse

Links om at undgå fejl i et kræftforløb

Læs alt om at møde sundhedsvæsenet

Mød sundhedsvæsenet - forside

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning