Gå til sygdomsliste

Opfølgningsforløb

Når du har afsluttet din kræftbehandling, vil din læge på hospitalet udarbejde en personlig opfølgningsplan med udgangspunkt i dine behov. Sammen med lægen planlægger du dit opfølgningsforløb baseret på lægens viden om kræftsygdommen og dine egne behov.

Læge, der sidder med ryggen til, taler med et ældre ægtepar

Opfølgningsforløbet bliver planlagt af din læge på hospitalet med udgangspunkt i dine behov. Opfølgning erstatter det, der tidligere hed at gå til kontrol efter behandlingen.

Formålet med opfølgningsforløb

Opfølgningsforløbet er et program for kontakt med sundhedsvæsenet, hvor du får udleveret din egen individuelle opfølgningsplan med information om, hvad du har og muligvis kan få behov for, efter kræftbehandlingen er afsluttet. Planen skal udleveres til dig selv og din egen læge. 

Læs her om formålet med forløbet, og om lægens og din egen rolle:

Opfølgningsforløb efter behandling for kræft


Vær selv med til at præge dit forløb

Det er vigtigt, at du selv er opmærksom på, hvordan du får mest muligt ud af dit opfølgningsforløb. Læs her om, hvordan du selv kan sørge for det. 

Sådan får du det bedst mulige opfølgningsmøde


Gode råd før dit besøg

Det er vigtigt, at du til samtalerne med personalet ved opfølgningsbesøgene får spurgt om de ting, der bekymrer dig, og at du taler åbent med lægen om de problemer, du måtte have. Få gode råd i forbindelse med opfølgningsforløb:

Forbered dig på opfølgningsbesøg

Opfølgningsforløb erstatter kontroller

I løbet af sidste halvår 2015 og første halvår 2016 blev opfølgningsprogrammer for de fleste kræftsygdomme udrullet. Opfølgningsprogrammerne erstatter de daværende kontroller efter behandling for kræft.


Læs alt om dit møde med sundhedsvæsenet: 

Mød sundhedsvæsenet - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning