Gå til sygdomsliste

Pakkeforløb og maksimale ventetider

Ved mistanke om kræft, skal du henvises til et såkaldt pakkeforløb, hvor tidsfrister for undersøgelser og behandling på forhånd er planlagt og booket. Uanset om der er tilrettelagt et pakkeforløb for en kræftsygdom eller ej, så gælder reglerne om maksimale ventetider for behandling af kræft fortsat.

Sygeplejerske går ned af hospitalsgang

Pakkeforløb

Hvis din læge har mistanke om, at du kan have en kræftsygdom, skal du henvises til et pakkeforløb. Forløbet indledes med en række undersøgelser, der kan vise, om du har kræft. Når du starter i et pakkeforløb, er det altså ikke sikkert, at du har kræft. Pakkeforløbene gælder i hele landet. Læs mere:

Pakkeforløb for kræft


Ventetider

Det er ikke alle kræftformer, der findes et pakkeforløb for. Uanset om der er tilrettelagt et pakkeforløb for en kræftsygdom eller ej, så gælder reglerne om maksimale ventetider for behandling af kræft. Læs om regler for maksimale ventetider og klik dig videre til Sundhedsstyrelsens hjemmeside venteinfo.dk:

Maksimale ventetider på behandling

Overskridelse af ventetider

Vi har samlet information og nyheder om ventetider i kræftbehandlingen. Her kan du blive klogere på den aktuelle situation og læse om dine rettigheder som kræftpatient:

Ventetider for kræftpatienter


Læs alt om dine rettigheder, når du er i behandling for kræft:

Rettigheder under behandlingen (oversigt)

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning