Gå til sygdomsliste

Samliv

Her kan du læse om de problemstillinger i forhold til kræft og seksualitet, man ofte oplever i parforhold eller som single.

Manglen på seksuel lyst kan ramme både dig, der har kræft, og din partner. Hvis du er i et parforhold, er det vigtigt, at du og din partner forsøger at dele jeres tanker om kærlighedslivet: bekymringerne, følelserne og forventningerne. Hvis du er i tvivl om, hvad din partner har lyst til, så spørg. Hvis I ikke taler sammen, er der er en større risiko for, at I tager fejl af hinanden.

Et par der holder om hinanden på en strand og kigger ud på havet

I parforhold

I forbindelse med et kræftforløb kan det være nødvendigt at finde hinanden som kærester igen og måske nytænke måder at være sammen på for at bevare intimiteten.

Seksualitet og parforhold


Til dig, hvis partner har en kræftsygdom

Hvis din partner har kræft eller måske er færdig med behandlingen, kan du opleve, at din partner mister interessen for og lysten til sex. Det kan også være dig, der mister lysten.

Hvis du har en partner med kræft


Hvis du ikke har en fast partner

Som single kan man gøre sig tanker om, hvordan man skal fortælle en ny partner om kræftsygdommen. Det kan være svært at være opsøgende, hvis man f.eks. føler, at sygdommen eller behandlingen har medført fysiske forandringer, som gør det svært at vise kroppen frem. 

Hvis du er single


Hvordan tager man hul på snakken

Spørgeguide til hjælp og inspiration til at komme i gang med snakken om bekymringer, følelser og forventninger til hinanden.

Inspiration til samtale om seksualitet

Stillbillede fra video om seksualitet

Video fra Senfølgerforeningen om en mand og en kvinde, som begge har haft store seksuelle udfordringer efter deres kræftsygdom. Hør deres historie om at gå på jagt efter seksualiteten efter kræft.

Læs alt om seksualitet

Seksualitet - forside

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning