Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Inden man kan begynde på strålebehandlingen, er der nogle nødvendige forberedelser. Først vil de fleste få lavet en støtteform, der sikrer, at man ligger i præcis samme stilling under hver enkel strålebehandling. Derefter får man lavet en terapiscanning, mens man er i støtteformen. Denne scanning bruger lægerne og fysikerne til at beregne præcis, hvor meget strålebehandling, der skal gives.
Støtteformen gør, at man ligger på præcis samme måde hver gang. På den måde sikrer man, at strålerne rammer kræftcellerne meget præcist, og at man skåner så meget som muligt af det normale væv.
Støtteformen kan have forskellige former og udseende afhængig af, hvor på kroppen man skal have strålebehandling.
For at planlægge præcis, hvor meget strålebehandling der er nødvendig, får man lavet en såkaldt terapiscanning. Det kan enten være en MR-, CT- eller PET/CT-scanning, som gør det muligt at planlægge strålingen meget nøje.
Sammen med moderne stråleapparater gør scanningen, at personalet kan ramme området med kræft meget præcist, og at de samtidig skåner det sunde væv så meget som muligt. Læs mere:
Inden strålebehandlingen starter, får man lavet nogle små prikker/markeringer tatoveret på huden. De skal bruges til at indstille behandlingsapparatet (acceleratoren) efter ved de efterfølgende behandlinger.
Sidst ændret:23.09.2019
Læge, ph.d. Mogens Bernsdorf
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17