Gå til sygdomsliste

Asiatiske fiskefrikadeller med sprød broccolisalat

Portioner: 3
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Friske fiskefrikadeller med rød karry, koriander og ingefær med sprød broccolisalat. Det er dejligt med en sød chilisauce at dyppe frikadellerne i – og du kan sagtens købe den i supermarkedet.


Sådan gør du:

Del broccolien i små buketter. Kom dem i en skål med lidt salt, og hæld kogende vand over dem. Dæk skålen med film, og lad dem
trække i 10 minutter.

Kom fisken i en foodprocessor, og hak den helt groft. Tilsæt karry, koriander, ingefær og fiskesauce, og hak det hele sammen ret fint.

Form farsen til flade fiskefrikadeller, og steg dem i olie på en varm pande. Vend dem undervejs. De skal have 6-8 minutter i alt. Rør imens limesaft, fiskesauce, agavesirup og chili sammen. Dræn vandet fra broccolien, og vend den med dressingen.

Hak forårsløgene fint, og anret fiskefrikadeller med sprød broccolisalat. Top med forårsløg, koriander og sesam, og servér
straks med ris, limebåde og evt. sød chilisauce til.

Tip:

Fuldkornsris tager ofte lang tid at koge. Du kan forkorte kogetiden ved at skylle risene, og sætte dem i blød i koldt vand i 6-24 timer. Kog gerne risene i det vand, de har stået i blød i. Vent med at salte risene, til de er næsten møre.

Tip:

Der er stor forskel på, hvor stærk rød karry er. Dem, du kan få i supermarkedet, er ofte noget mildere end de karryblandinger, du kan købe hos asiatiske købmænd.

Ingredienser

500 g hvid fisk, f.eks. torsk, lys sej, lange, kuller
1-3 tsk rød karry
1 håndfuld koriander
1 spsk ingefær, fintrevet
1-2 spsk fiskesauce


Salat

1 broccolihoved, ca. 400-500 g
salt
kogende vand
1/2 dl limesaft
1/4 dl fiskesauce
2 spsk agavesirup eller 1 spsk sukker
1-2 tsk rød chili, finthakket
1 bdt forårsløg
2 håndfulde koriander
Sesamfrø


Tilbehør

kogte fuldkornsris

limebåde

evt. sød chilisauce