Skip navigation

Cremet jordskokkesuppe med salsa verde

Lækker vegetarisk jordskokkesuppe med salsa verde. Du kan bruge kylling som fyld i suppen, hvis du har lyst.

""

Ingredienser 

  • 275 g jordskokker, skrællet vægt
  • 50 g kartoffel, skrællet vægt
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 5 dl grøntsagsbouillon

Salsa

  • 1 stor håndfuld basilikum
  • 1 stor håndfuld persille - skyllet og slynget
  • 2 store kviste timian - kun bladene (kun udelades)
  • 2 ansjosfileter i olie
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk kapers - knuget fri for eddike
  • 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 økologisk citron - 1 tsk fintrevet skal og lidt saft
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Skær jordskokker og kartoffel i mindre tern. Svits skalotteløget i olien, tilsæt grøntsagerne, og overhæld med bouillonen. Kog det hele i ca. 15 minutter.

Lav salsaen, imens suppen koger: Put alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en cremet salsa. Smag til med citronskal- og saft og eventuelt salt og peber.

Blend suppen, og servér den med salsaen.

Hvis du har stråleskader eller sår i munden, kan du spise suppen uden salsa verde.

Holdbarhed:

Suppen holder sig fint i et døgn på køl. Krydderurtesalsaen kan holde sig i 3 dage i køleskabet.

Du kan også fryse suppen (uden salsa verde). Suppen kan holde sig i 3 måneder i fryseren.