Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Lækker vegetarisk jordskokkesuppe med salsa verde. Du kan bruge kylling som fyld i suppen, hvis du har lyst.
Skær jordskokker og kartoffel i mindre tern. Svits skalotteløget i olien, tilsæt grøntsagerne, og overhæld med bouillonen. Kog det hele i ca. 15 minutter.
Lav salsaen, imens suppen koger: Put alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en cremet salsa. Smag til med citronskal- og saft og eventuelt salt og peber.
Blend suppen, og servér den med salsaen.
Suppen holder sig fint i et døgn på køl. Krydderurtesalsaen kan holde sig i 3 dage i køleskabet.
Du kan også fryse suppen (uden salsa verde). Suppen kan holde sig i 3 måneder i fryseren.
Mundrette stykker af pocheret kyllingebryst er lækkert som fyld i denne suppe. Det laver du sådan:
Kog en gryde op med 1½ liter bouillon eller vand. Når bouillonen koger tilsættes 2 kyllingebryster. Lad det småsimre i 8-10 minutter alt efter, hvor store kyllingebrysterne er.
Læg låg på gryden og sluk for varmen. Lad dem pochere færdig i 30-35 min.
Pocheret kylling holder sig fint i køleskabet i 2 dage.
Hvis du har stråleskader eller sår i munden, kan du spise suppen uden salsa verde.
275 g jordskokker, skrællet vægt
50 g kartoffel, skrællet vægt
1 finthakket skalotteløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
5 dl grøntsagsbouillon
1 stor håndfuld basilikum
1 stor håndfuld persille - skyllet og slynget
2 store kviste timian - kun bladene (kun udelades)
2 ansjosfileter i olie
1 lille fed hvidløg
1 spsk kapers - knuget fri for eddike
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 økologisk citron - 1 tsk fintrevet skal og lidt saft
salt og friskkværnet peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17