Gå til sygdomsliste

Cremet jordskokkesuppe med salsa verde

Hurtig tilberedning
Portioner: 2
Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

Lækker vegetarisk jordskokkesuppe med salsa verde. Du kan bruge kylling som fyld i suppen, hvis du har lyst.


Sådan gør du

Skær jordskokker og kartoffel i mindre tern. Svits skalotteløget i olien, tilsæt grøntsagerne, og overhæld med bouillonen. Kog det hele i ca. 15 minutter.

Lav salsaen, imens suppen koger: Put alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en cremet salsa. Smag til med citronskal- og saft og eventuelt salt og peber.

Blend suppen, og servér den med salsaen.

Holdbarhed

Suppen holder sig fint i et døgn på køl. Krydderurtesalsaen kan holde sig i 3 dage i køleskabet.

Du kan også fryse suppen (uden salsa verde). Suppen kan holde sig i 3 måneder i fryseren.

Tip:

Mundrette stykker af pocheret kyllingebryst er lækkert som fyld i denne suppe. Det laver du sådan:

Kog en gryde op med 1½ liter bouillon eller vand. Når bouillonen koger tilsættes 2 kyllingebryster. Lad det småsimre i 8-10 minutter alt efter, hvor store kyllingebrysterne er.

Læg låg på gryden og sluk for varmen. Lad dem pochere færdig i 30-35 min. 

Pocheret kylling holder sig fint i køleskabet i 2 dage.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Hvis du har stråleskader eller sår i munden, kan du spise suppen uden salsa verde.

Jordskokkesuppe

275 g jordskokker, skrællet vægt 
50 g kartoffel, skrællet vægt
1 finthakket skalotteløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
5 dl grøntsagsbouillon


Salsa

1 stor håndfuld basilikum
1 stor håndfuld persille - skyllet og slynget
2 store kviste timian - kun bladene (kun udelades)
2 ansjosfileter i olie
1 lille fed hvidløg
1 spsk kapers - knuget fri for eddike
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 økologisk citron - 1 tsk fintrevet skal og lidt saft
salt og friskkværnet peber