Gå til sygdomsliste

Græskarsuppe med ingefær og ristede græskarkerner

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke
  •  
    Energiindhold kan øges

Suppe er en skøn måde at spise masser af grøntsager på. Butternutsquash og hokkaido giver begge en lækker suppe og er begge små græskar, så de er til at slæbe hjem. Men vælg endelig det græskar, du bedst kan lide.


Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg. Sautér løg, hvidløg, græskarkød og æble i olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve. Kom ingefær i og derefter grøntsagsbouillonen. Lad suppen koge under låg i 25 minutter, eller til græskarret er helt mørt. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.

Rist græskarkerner, spidskommen og cayennepeber på en varm, tør pande i 2-3 minutter. Kom honning og limesaft på, og krydr med salt. Rist i yderligere 2-4 minutter, eller til kernerne er ristede og sprøde. Lad dem køle af på bagepapir.

Servér suppen med yoghurt i og med masser af sprøde græskarkerner på toppen. Giv brød og limebåde til.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis suppen skal have højere energiindhold, kan du tilsætte energipulver til en passende portion suppe. Eller tilsæt 2 dl piskefløde og 2 dl cremefraiche 38 % til suppen og lad det koge med i nogle minutter, før suppen blendes. Skift yoghurt-toppingen ud med cremefraiche.

Tip:

Der er rigeligt græskarkerner. Gem resten i en bøtte, og brug dem som snacks eller som drys på salat.

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer

Servér gerne suppen med lime skåret i både, og pres lidt ekstra limesaft over din suppe. Hvis du oplever smagsforandringer, kan det give suppen en god friskhed.  

Ingredienser

1 løg
3 fed hvidløg
800 g græskarkød i tern, f.eks. butternutsquash eller hokkaido (800 g svarer til et lille græskar)
1 æble, skrællet og skåret i tern
lidt olie til stegning
2 spsk ingefær, finthakket
1 l god grøntsagsbouillon
salt


Græskarkerner

200 g græskarkerner ¨
1 spsk knust spidskommen
1/4 -1 tsk cayennepeber (efter smag)
1 spsk flydende honning
3-4 spsk limesaft
salt


Tilbehør

yoghurt
groft brød
1-2 lime, skåret i både