Gå til sygdomsliste

Klassiske ovnbagte rodfrugter med hvidløg og krydderurter

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer

Bagte rodfrugter er et helt uundværligt tilbehør i efterårs- og vintermånederne, og kan også vække begejstring resten af året, f.eks. når små, nye gulerødder med en lille grøn top kan blandes i fadet. Du kan variere din blanding af rodfrugter fuldstændig som du har lyst og råvarer til. 

Retten er vegetarisk.

 

 


Sådan gør du:

Skræl og skær rodfrugterne i stave. Kom dem i et ovnfast fad sammen med de hele, pillede hvidløgsfed.

Vend rodfrugter og hvidløg med olie, citronsaft og -skal. Tilsæt et par gode store håndfulde hakkede, blandede krydderurter efter smag, samt salt og peber.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Servér rodfrugterne, mens de er varme.

Tip:

Har du en rest ovnbagte rodfrugter til overs, så gem til næste dag og brug dem i en blendet supper eller en rustik rodfrugtmos.

Ingredienser

800 g blandede rodfrugter efter smag, f.eks. rødbeder, pastinak, selleri, persillerod eller gulerødder
1 helt hvidløg, delt i fed
1 god sjat koldpresset jomfruolivenolie
1 økologisk citron, saft og revet skal af 
2 håndfulde blandede krydderurter efter smag, f.eks. persille, citrontimian, rosmarin, merian eller salvie
flagesalt
sort peber, friskkværnet