Skip navigation

Rødbedesalat med knoldselleri og æble

Anne Hjernøe, der har kreeret denne vegetariske salat, har selv døbt den 'Verdens bedste salat'. Spis den f.eks. til stegt kylling.

""

Ingredienser

  • 150 g knoldselleri
  • 150 g rødbede
  • 150 g æble
  • 12-14 skiver syltede rødbeder
  • 1 rødløg
  • 1 bdt persille

Dressing

  • 6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 2-3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk akaciehonning eller mere, efter smag
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet 

Sådan gør du: 

Skræl selleri og rødbede, og skær dem i små tern. Befri æblet for kernehuset, og skær også æblet i små tern. Bland de friske grøntsagstern sammen med tern af syltede rødbeder. 

Pil og snit rødløget fint. Bland rødløg og finthakket persille i grøntsagsternene. 

Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den sammen med grøntsagerne. Lad salaten trække mindst en halv times tid, før den serveres.

Salaten smager f.eks. dejligt sammen med stegt kylling.

Du kan sagtens gemme rester fra salaten til dagen efter, som næsten smager endnu bedre, når smagen rigtig har sat sig.