Gå til sygdomsliste

Rødbedesalat med knoldselleri og æble

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Anne Hjernøe, der har kreeret denne vegetariske salat, har selv døbt den 'Verdens bedste salat'. Spis den f.eks. til stegt kylling.


Sådan gør du:

Skræl selleri og rødbede, og skær dem i små tern. Befri æblet for kernehuset, og skær også æblet i små tern. Bland de friske grøntsagstern sammen med tern af syltede rødbeder. 

Pil og snit rødløget fint. Bland rødløg og finthakket persille i grøntsagsternene. 

Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den sammen med grøntsagerne. Lad salaten trække mindst en halv times tid, før den serveres.

Salaten smager f.eks. dejligt sammen med stegt kylling.

Tip:

Salaten er om muligt endnu bedre dagen efter, hvor smagen rigtig har sat sig.

Råvarer

150 g knoldselleri
150 g rødbede
150 g æble
12-14 skiver syltede rødbeder
1 rødløg
1 bdt persille


Dressing

6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2-3 spsk hvid balsamicoeddike
1 tsk akaciehonning eller mere, efter smag
1 fed hvidløg, finthakket 
flagesalt
sort peber, friskkværnet