Gå til sygdomsliste

Ingefær-te

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke

Ingefærteen er sødet med palmesukker, der giver en skøn, fyldig te. Du kan købe det i asiatiske supermarkeder eller erstatte det med en god, fast honning.


Sådan gør du:

Skræl ingefæren, eller skrub den. Skær den i skiver, og kom vand, ingefær og palmesukker i en kasserolle med kogende vand. Lad teen simre i 20 minutter, til den er gylden og stærk. Sigt teen, og servér straks.

Tip:

Du kan koge te på ingefæren endnu engang, når den er sigtet fra. Tilsæt ny palmesukker eller honning og hæld kogende vand på.

Tip:

Palmesukker er ikke løs som almindelig sukker, det er formet i små sukkertoppe. Se billedet se 22, hvor de ligger ved siden af teen.

Ingredienser

75-100 g frisk ingefær
150 g palmesukker eller honning
1 l kogende vand