Gå til sygdomsliste

Omelet med tomat og parmesan

Hurtig tilberedning
Portioner: 2
  •  
    Let at synke
Omelet med tomat og parmesan

Det er dejligt at starte dagen med æg, og det er nemt at spise, hvis sulten ikke er så stor. Hvis dine omeletter ikke bliver spist op, kan de gemmes på køl til frokost. Spis f.eks. omeletten med et stykke rugbrød. Du kan tilsætte andet fyld alt efter, hvad du har lyst til.


Sådan gør du:

Pisk æg med salt, peber, finthakkede forårsløg og revet parmesan. Varm smør eller olie op på en pande. Hæld halvdelen af æggemassen på panden, top med halvdelen af tomaterne, og steg omeletten ved jævn varme. Løft æggemassen med en spatel rundt i kanten, og lad den stivne.
Fold omeletten sammen, og lad den stege videre i 3-4 minutter.

Gentag samme procedure med resten af æggemassen.

Servér omeletterne lune. Spis som den er eller nyd den f.eks. med ristet rugbrød med smør og skiver af avocado til.

Tip:
  •  
    Let at synke

Du kan tilsætte andre slags ost, f.eks. hytteost, cheddar eller mozzarella. Det er også godt med en skefuld pesto til omeletten. Hvis du har synkeproblemer kan du evt. undlade de tomater og forårsløg og i stedet nøjes med forskellige slags ost og pesto. 

Ingredienser:

4 æg
salt og peber
2 forårsløg
4 spsk parmesan
1 spsk smør eller olie
125 g cherrytomater, halverede


Tilbehør:

Evt. ristet rugbrød med smør og skiver af avocado