Skip navigation

Gulerodssuppe med røde linser og ingefær

Vegetarisk og smuk, orange gulerodssuppe, hvor ingefær - og eventuelt også chilisauce, hvis du er til det - giver de søde gulerødder stærkt modspil.

""

Ingredienser 

  • spsk olie med neutral smag, f.eks. solsikkekerneolie eller vindruekerneolie
  • 3 store gulerødder, skåret i grove tern
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2 skalotteløg, skåret i grove tern
  • 1 stykke frisk ingefær på 1x1x1cm, hakket i små tern
  • 2 dl røde linser
  • 1,5 l bouillon eller vand
  • salt
  • evt. tabasco eller anden chilisauce

Tilbehør

  • evt. brød eller knækbrød

Sådan gør du:

Kom grøntsager i en gryde sammen med olien, og sauter, til løgene bliver møre uden, at de tager farve. Tilsæt linser og væske. Kog op, og skru lidt ned for varmen, kog videre under låg i 15-20 min, til gulerødder og linser er møre.

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og eventuelt lidt mere ingefær. Hvis du har mod på det, kan du komme lidt chilisauce i, f.eks. tabasco eller lignende.

Server gerne suppen med brød eller sprødt knækbrød.