Gå til sygdomsliste

Granatæblesaft

Hurtig tilberedning
Fryseegnet
 •  
  Energiindhold kan øges
 •  
  God ved kvalme
 •  
  Let at synke

Du kan lave en knaldrød og lækker granatæblesaft, ved at presse granatæbler på en helt almindelig appelsinpresser. Saften er både sød, syrlig og let bitter, og kan drikkes som den er eller fortyndes med vand til en blidere saft.


Sådan gør du:

Halvér granatæblerne, og pres saften af dem med en appelsinpresser. Du kan fint bruge en god gammeldags håndholdt model. Hvert granatæble giver ca. 1 dl saft. Drik saften som den er, eller afmål den færdige mængde saft og tilsæt lige så meget koldt vand, som du har granatæblesaft. Det giver en blidere saft.
Server granatæblesaften med isterninger.

Tip:
 •  
  Energiindhold kan øges

Har du brug for ekstra kalorier, kan du lave en milkshake ved at blende granatæblesaften og evt. en håndfuld bær med flødeis. Sød eventuelt drikken med honning eller agavesirup.

Tip:


Blend den koncentrerede granatæblesaft med yoghurt, isterninger og evt. en håndfuld bær eller en banan, så har du en skøn smoothie. Sød eventuelt drikken med honning eller agavesirup.

Tip:

Du kan fryse små bægre med den koncentrerede granatæblesaft. Så er de lige klar til at tage op og blende til en hurtig smoothie eller milkshake.

Hvis du har stråleskader eller sår i munden

Syrlig mad og drikke give smerter, hvis du har stråleskader eller sår i munden. Undlad derfor denne drik.

Ingredienser

4 granatæbler
Evt. ca. 4 dl vand