Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Flækærter kan bruges til andet end gule ærter. For eksempel at lave en cremet mos med ristede, hakkede hasselnødder. Den vegetariske mos er god som tilbehør til f.eks. stegt fisk og kylling, som dip til grøntsagsstænger eller som smørelse på brød og i sandwich.
Læg flækærterne i blød i koldt vand, gerne dagen i forvejen. De kan også koges uden iblødsætning, så bliver konsistensen lidt fastere.
Kog flækærterne i rigeligt vand, til de er helt møre, det tager ca. 30 min. Si vandet fra. Blend ærterne til en grov pure på foodprocessoren, sammen med eddike, rapsolie, yoghurt og salt og peber. Tilsæt lidt vand, hvis puréen virker for fast.
Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at dufte. Tag nødderne af panden, hak dem groft og drys ud over flækærtemosen.
Server som tilbehør til fiske- eller kødretter, eller brug ærtemosen til at smøre på brød.
Erstat yoghurt naturel af cremefraiche 38 %, hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold. Tilsæt også gerne lidt ekstra hasselnødder.
50 g flækærter (gule ærter)
1 spsk æbleeddike
2 spsk rapsolie
3 spsk yoghurt naturel
salt og peber
25 g hasselnøddekerner
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17