Skip navigation

Flækærtemos

Den vegetariske mos er god som tilbehør til f.eks. stegt fisk og kylling, som dip til grøntsagsstænger eller som smørelse på brød og i sandwich.

""

Ingredienser

  • 50 g flækærter (gule ærter)
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 spsk rapsolie
  • 3 spsk yoghurt naturel
  • salt og peber
  • 25 g hasselnøddekerner

Sådan gør du:

Læg flækærterne i blød i koldt vand, gerne dagen i forvejen. De kan også koges uden iblødsætning, så bliver konsistensen lidt fastere.

Kog flækærterne i rigeligt vand, til de er helt møre, det tager ca. 30 min. Si vandet fra. Blend ærterne til en grov puré på foodprocessoren, sammen med eddike, rapsolie, yoghurt og salt og peber. Tilsæt lidt vand, hvis puréen virker for fast.

Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at dufte. Tag nødderne af panden, hak dem groft og drys ud over flækærtemosen.

Server som tilbehør til fiske- eller kødretter, eller brug ærtemosen til at smøre på brød.