Gå til sygdomsliste

Gulerodssuppe med røde linser og ingefær

Portioner: 6
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke

Vegetarisk og smuk, orange gulerodssuppe, hvor ingefær - og eventuelt også chilisauce, hvis du er til det - giver de søde gulerødder stærkt modspil.


Sådan gør du:

Kom grøntsager i en gryde sammen med olien, og sauter, til løgene bliver møre uden, at de tager farve. Tilsæt linser og væske. Kog op, og skru lidt ned for varmen, kog videre under låg i 15-20 min, til gulerødder og linser er møre.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold kan du erstatte ½ liter af bouillonen med piskefløde. Eller du kan røre energipulver i den færdige suppe. Spis også gerne suppen med en skefuld cremefraiche og hakkede nødder på toppen. 

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og eventuelt lidt mere ingefær. Hvis du har mod på det, kan du komme lidt chilisauce i, f.eks. tabasco eller lignende.

Server gerne suppen med brød eller sprødt knækbrød.

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer

Hvis du skal have mest mulig smag i maden, så smag til med chilisauce.

Ingredienser

1 spsk olie med neutral smag, f.eks. solsikkekerneolie eller vindruekerneolie
3 store gulerødder, skåret i grove tern
2 fed hvidløg, hakket
2 skalotteløg, skåret i grove tern
1 stykke frisk ingefær på 1x1x1cm, hakket i små tern
2 dl røde linser
1,5 l bouillon eller vand
salt
evt. tabasco eller anden chilisauce


Tilbehør

evt. brød eller knækbrød