Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Øllebrød er nemt at lave og smager barndoms-godt med piskefløde eller flødeskum til. Bortset fra den tid, rugbrødet skal ligge i blød, kan øllebrød laves på under et kvarter. Kan du lide øllebrød, egner det sig glimrende til at lave i større mængder og fryse ned portionsvis til nemme måltider.
Bræk rugbrødet i grove stykker i en gryde, og fyld vand i, så det dækker rugbrødet. Lad det stå i blød i mindst 1 time, og gerne natten over eller fra morgen til aften.
Hæld øllet i gryden, og kog øllebrøden i ca. 10 minutter under omrøring. Brug et piskeris til at røre med, hvis klumperne er svære at røre ud.
Tilsæt brun farin eller sukker, og kog videre i et par minutter.
Pisk evt. piskefløden til skum, alt efter, hvordan du foretrækker at spise det, og servér øllebrøden med fløde eller flødeskum.
For en mindre energirig udgave, kan du erstatte fløden med sødmælk, kaffefløde eller en blanding af mælk og fløde.
Skal det gå rigtig hurtigt, kan du lave øllebrød af færdigkøbt øllebrødspulver og servere med piskefløde.
2½ skive rugbrød (ca. 125 g)
2 dl vand
2 dl maltøl eller hvidtøl
2 tsk brun farin eller sukker
1 dl piskefløde til servering
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17