Gå til sygdomsliste

Rødbedejuice med æble og ingefær

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke

Denne saft har en fantastisk kombination af sødme fra rødbede og æble og masser af kraft og styrke fra ingefæren.
Opbevar dine grøntsager og frugter i køleskabet, hvis du ved, du vil lave juice af dem – så bliver din juice kold.


Sådan gør du:

Skyl grøntsagerne, og skrub dem fri for jord. Skær evt. toppen af rødbederne, da der kan gemme sig rester af jord. Skær grøntsagerne i grove stykker, hvis det er nødvendigt for at de kan passe i din saftpresser, og kør så det hele igennem saftpresseren. Sæt saften i køleskabet, til den er kold, eller tilsæt isterninger inden servering.
Juicen kan godt holde sig i en lukket flaske i et par dage.

Tip:

Pres saft af det frugt og grønt, du kan lide: Kål,ananas, spinat, appelsiner,agurker, squash osv. Prøv dig frem! De fleste frugter og grøntsager kan gå i saftpresseren med skræl, når bare de er skyllet grundigt – også citroner, når bare de er økologiske, så de ikke er sprøjtede. Frugt og grønt med grov skræl, f.eks. ananas, banan og knoldselleri bør være fri for skræl, da der kan gemme sig jord eller sidde rester af sprøjtemidler.

Hvis du har stråleskader eller sår i munden

Syrlig mad og drikke give smerter. hvis du har stråleskader eller sår i munden. Undlad derfor denne drik.

Ingredienser

2 rødbeder, ca. 400 g
4 gulerødder, ca. 400 g
1/2 økologisk citron
3 æbler
15-20 g ingefær