Gå til sygdomsliste

Legeret blomkålssuppe

Hurtig tilberedning
Portioner: 1
Fryseegnet
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke
  •  
    Energirig

Vegetarisk blomkålssuppe med fløde, der tilsættes pasteuriseret æggeblomme før servering. Det giver ekstra protein. 


Sådan gør du:

Del blomkålen i små buketter. Kog dem i grøntsagsbouillonen ved svag varme i ca. 15 min.

Blend suppen.

Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. Tilsæt smørbolle og piskefløde til den kogende suppe under omrøring.

Rør æggeblommer og 1 knivspids salt sammen med lidt af suppen. Tag suppen af varmen, og rør æggemassen i.

Smag til med salt og hvid peber.

Tip:

Hvis du vil fryse suppen, er det en god ide at gøre det før, du tilsætter æggeblommerne, da suppen ellers kan skille, når du varmer den op.

Ingredienser

200 g blomkål
3 dl grøntsagsbouillon
5 g smør
1/2 spsk hvedemel
1 1/2 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
salt og hvid peber