Gå til sygdomsliste

Klager og erstatning

I forbindelse med en kræftsygdom kan der opstå behov for at klage eller at søge erstatning. Du kan f.eks. få behov for at klage og søge erstatning over den behandling, du har fået på hospitalet, eller klage over kommunen eller regionens afgørelser.

Ældre mand sidder ved et bord og taler i telefon

Det er vigtigt, at du er klar over, præcist hvad du vil klage over, da det er forskellige instanser, der behandler forskellige klager.

Som kræftpatient kan man klage og søge erstatning forskellige steder i sundhedssystemet og hos kommunen.

Det kan derfor til tider være svært at finde ud af, hvor man skal henvende sig. Så du skal vide, præcis hvad du vil klage over – og også vide hvad du vil opnå.

Der er nemlig forskel på at klage, søge erstatning eller rapportere en såkaldt utilsigtet hændelse. Det sidste er en fejl du har oplevet i sundhedsvæsnet, som du indberetter til styrelsen for patientsikkerhed uden at klage.

Det kan være en god idé at tale med en rådgiver. Det kan f.eks. være en rådgiver på Kræftens Bekæmpelses telefonrådgivning Kræftlinjen 80 30 10 30.


Se videoen herunder og få information om tre steder, du kan henvende dig, hvis du har oplevet noget, du vil indberette eller klage over i sundhedsvæsenet:

Tre kvinder står ved siden af hinanden i informationsvideo om muligheder ved klage over behandling i sundhedsvæsenet

(2:29 min.)


Her kan du læse mere om de forskellige muligheder:


Klager over sociale sager

Læs om, hvordan du klager over kommunens afgørelser på det sociale område, hvis du f.eks. ikke har fået en ydelse eller et tilbud, du har søgt om. Læs mere her:

Klager over sociale sager


Klager inden for sundhedsområdet

Her kan læse om, hvordan du klager over din behandling eller klager over din kommune eller regions afgørelser på sundhedsområdet. Læs mere:

Klager på sundhedsområdet


Erstatning på sundhedsområdet

Sådan søger du erstatning, når du er blevet behandlet hos lægen eller på hospitalet. Læs mere:

Erstatning på sundhedsområdet


Få hjælp til at klage og søge erstatning

Her kan du læse om hvem, der kan hjælpe dig med at klage og søge erstatning, f.eks. patientkontoret eller socialrådgiveren på hospitalet. Læs mere:

Få hjælp til at klage


Læs alt om rettigheder i forbindelse med kræft:

Rettigheder (forsiden)


 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning