Gå til sygdomsliste

Rekreation

Et rekreationsophold er ofte dyrt, men der findes muligheder for at søge om støtte. Enkelte regioner giver tilskud til kræftpatienter.

Du kan bede hospitalets socialrådgiver om hjælp til at søge økonomisk støtte til et rekreationsophold.

Sygeforsikringen "danmark" giver tilskud til rekreationsophold til medlemmer af gruppe 1 og 2. Læs mere på Sygeforsikringen "danmarks" hjemmeside:

Sygeforsikring danmark

Er man i job, kan man søge støtte fra privat forening

'Foreningen til støtte af sygdomsramte, erhvervsaktive borgere' støtter med tilskud til rekreationsophold, hvis man har været sygemeldt fra sit job i kortere eller længere tid. En række faglige organisationer, LO og Dansk Arbejdsgiverforening står bag foreningen.

Foreningen støtter med op til 5.000 kr. pr. uge til ophold på anerkendte rekreationssteder, og med 3.500 kr. til andre rekreationssteder i Danmark eller udlandet. Du kan se en oversigt over de anerkendte rekreationssteder på foreningens hjemmeside.

Det er en betingelse, at ansøgeren er erhvervsaktiv, og at rekreationsopholdet ligger umiddelbart før, du kan vende tilbage til dit arbejde. Rekreationsopholdet skal være en afsluttende del af et behandlingsforløb - og det skal være anbefalet af en læge. Læs mere på foreningens hjemmeside:

Foreningen til støtte for sygdomsramte, erhvervsaktive borgere

Brug Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud

Du kan også få mere at vide om rekreationssteder og mulighederne for at søge økonomisk tilskud på Kræftens Bekæmpelses Kræftrådgivninger og Kræftlinjen:

Rådgivning

Kræftlinjen - ring gratis 80 30 10 30

Lån et sommerhus

Alle kræftpatienter kan søge om at låne et sommerhus på Kræftens Bekæmpelses webportal Giv Frirum. Her udlåner private deres sommerhus gratis til kræftpatienter og deres familier. Søg i god tid, da der kan være ventetid. Se mere her:

Giv-frirum.dk

Tilbud om rehabiliteringsforløb

Videncenter for Rehabilitering og Palliation (REHPA) tilbyder rehabiliteringsforløb til kræftpatienter, som har brug for hjælp til at komme i gang med fysisk aktivitet. Kurset henvender sig til dig, som er i dårlig fysisk form, og som gerne vil have hjælp til at finde motivationen til fysisk aktivitet og få lagt en plan.

Læs mere om kurset, og hvordan du ansøger om at deltage her:

REHPA rehabiliteringsforløb

Læs alt om rettigheder under behandling her:

Rettigheder under behandlingen

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning