Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Børn, der har mistet eller er pårørende til en alvorligt syg forælder, trives ofte dårligere end deres jævnaldrende. Disse børn er samtidig i øget risiko for at møde udfordringer senere i livet.
Næsten 35.000 børn oplever hvert år, at deres mor eller far bliver indlagt med en kritisk sygdom.
'Børn' er defineret ud fra Danmarks Statistiks definition: Personer mellem 0 og det fyldte 18. år.
Nedenfor kan du finde tal for hvor mange børn i Danmark, der enten lever med en syg forælder eller har mistet en forælder.
Download alle tallene inklusiv kilder:
Ved hjælp af vores elektroniske danmarkskort kan du få et overblik over, hvor mange børn der i hver enkelt kommune har mistet en forælder eller er pårørende til en syg forælder.
Forskning viser, at tab i barndommen kan have langsigtede negative konsekvenser for bl.a. trivsel, socialt liv og uddannelse. Find tallene nedenfor.
Download alle tallene inklusiv kilder:
Kræftens bekæmpelse mener, at kommunerne har et ansvar for at sikre, at børn der er pårørende får den rette hjælp og støtte.
Derfor anbefaler vi, at der etableres sorggrupper på skolerne i landets kommuner som en forebyggende indsats med fokus på trivsel, fællesskaber og mental sundhed.
Alvorlig sygdom rammer ikke kun den syge, den rammer hele familien. I videoen fortælle en familie fra Vestjylland om, hvordan det er, når man som familie rammes af alvorlig sygdom (3:30 min.).
Alvorlig sygdom rammer ikke kun den syge, den rammer hele familien. I videoen fortælle en familie fra Vestjylland om, hvordan det er, når man som familie rammes af alvorlig sygdom (3:30 min.).
Midt i sorgen over sin kones død oplever Fritz Blikdal, at det er umuligt at få den hjælp fra kommunen, som hans fire børn har brug for. For systemet er slet ikke gearet til at gribe børn, når de bliver pårørende.
Hvis du vil vide mere om Kræftens Bekæmpelses arbejde for børn som pårørende, er du velkommen til at kontakte Per Bøge, Børne- og Ungechef i Kræftens Bekæmpelse: E-mail: phb@cancer.dk / Tlf.: 35 25 75 32 / mobil: 20 23 00 28
For udtalelser til pressen og øvrige henvendelser kontakt Kræftens Bekæmpelses kommunikationsafdeling på tlf.: 35 25 74 00
Projektleder Bettina Ragna Olesen og Børne- og Ungechef Per Bøge
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17