Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Symptomer, behandling, undersøgelser, diagnose og årsager
Behandlingen af Waldenströms makroglobulinæmi består oftest af kemoterapi i kombination med antistofbehandling. Der er også andre muligheder, bl.a. immunterapi. Læs mere her:
Hvis sygdommen udvikler sig, vil det ofte vise sig ved en langsomt faldende blodprocent. Man kan opleve træthed, bleghed, og at man hurtigere bliver forpustet ved anstrengelser, som at gå på trapper og ved motion.
Ved mistanke om Waldenströms makroglobulinæmi får man taget blod- og urinprøver, og man får undersøgt knoglemarv og foretaget scanning.
Alvorlig sygdom påvirker ens hverdag og kan føre mange tanker og følelser med sig. Læs her om reaktioner, familieliv og arbejde – og find gode råd til kost og motion.
Efter behandling kommer man i et kontrolforløb. Ved kontrolbesøgene taler man med en læge, bliver undersøgt og får taget blodprøver.
Diagnosen Waldenströms makroglobulinæmi kan først stilles, hvis en blodprøve og knoglemarvsundersøgelse har vist, at der er kræftceller til stede.
Årsagen kendes ikke. Der er en lidt øget risiko for at udvikle sygdommen, hvis en person i den nærmeste familie har den. Læs mere om mulige årsager:
Del dine tanker og erfaringer med andre patienter og pårørende på cancerforum.
Her finder du relevante links, hvis du vil læse mere om Waldenströms makroglobulinæmi.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17