Bedre Viden om Senfølger

Et nationalt samarbejde for et godt liv efter kræft

Bedre Viden om Senfølger er et samarbejde mellem tre nationale forskningscentre for senfølger finansieret af Knæk Cancer midler, Kræftens Bekæmpelse, Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) og Senfølgerforeningen.

Flere og flere mennesker overlever heldigvis kræft. Og derfor kommer flere og flere til at leve med senfølger. I dag er der cirka 360.000 danskere, der lever med kræft, og omkring halvdelen af dem oplever en kombination af fysiske og psykosociale senfølger.

Senfølgerne kan være depression, inkontinens, hukommelsestab eller smerter, og er ofte både komplekse og langvarige med store konsekvenser for både hverdag og arbejdsliv.   

Et samarbejde til gavn for patienterne

For at kunne forbedre patienternes livskvalitet og funktionsevne har vi i Bedre Viden om Senfølger et klart mål: Vi vil bidrage til, at flere får et godt liv efter kræft – uanset hvor i landet, de bor.

Mere præcist vil vi skabe ny viden om, hvordan vi kan opspore, forebygge og behandle senfølger i forbindelse med brystkræft og kræft i bækkenorganerne samt senfølger, der går på tværs af kræftsygdomme.

Vi vil løbende formidle vores viden og forskningsresultater samt bidrage til, at ny viden implementeres i sundhedsvæsenet. 

Gennem det nationale samarbejde inspirerer vi hinanden med viden og idéer. På den måde sikrer vi, at vores indsats bliver til størst mulig gavn for de kræftpatienter, der kæmper med senfølger hver eneste dag.

Bedre Viden om Senfølger blev etableret i januar 2018 med en femårig bevilling fra Knæk Cancer. Kræftens Bekæmpelses tre nationale forskningscentre for senfølger er tilknyttet Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.

Læs mere om vores samarbejdspartnere på Senfølgerforeningen og DCCC's hjemmesider.