Støt Dreamteam - kræftforskning i verdensklasse

Kræftens Bekæmpelses Dreamteam er et stærkt hold besat af eliteforskere fra hele verden og ledet af Professor Marja Jäättelä fra Finland. Ud over Marja har Dreamteam to erfarne kræftforskningsledere med på holdet: Francesco Cecconi og Jiri Bartek samt deres hold af dygtige forskere fra ind- og udland.

”Hvis vi kan aflure kræftcellernes styrker, kan vi også afsløre deres svagheder. Så kan vi udvikle nye og mere effektive behandlinger.”

Vil du muliggøre forskning i verdensklasse?

Støt via betalingskort

Støt med et valgfrit beløb via betalingskort. Din støtte er fradragsberettiget.

Støt via SMS

Send en SMS med teksten Dreamteam til 1422; så støtter du med 50 kr.
 

Kræftforskning i verdensklasse

Kræftens Bekæmpelses mål er ”Et liv uden kræft” - og en del af det mål skal nås gennem mere effektive og skånsomme behandlinger. En effektiv kræftbehandling er en der rammer kræftcellernes svage punkter, og som samtidig skader de raske celler så lidt som muligt.

I jagten på nye behandlinger med netop de egenskaber, har forskere fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter rettet blikket mod den måde celler håndterer affald.

Både kræftceller og normale celler kan på mange måder sammenlignes med små fabrikker. I deres indre finder man anlæg, der danner energi, systemer til affaldshåndtering og kontrolcentre, der styrer hvordan cellerne skal opføre sig. I de senere år er flere og flere forskere på verdensplan blevet interesserede i, hvad der sker i det system, der håndterer affald i cellen. Der er nemlig en række ændringer i affaldssystemet hos kræftceller, som er med til at sikre, at kræftcellerne kan overleve. Fordi ændringerne er unikke for kræftceller, er affaldssystemet et interessant mål for nye behandlinger af kræft.

 Dream Teams mål er at finde punkter i kræftcellernes affaldssystem, hvor de er forskellige fra normale celler. Den viden kan føre til nye behandlinger, eksempelvis medicin, som kan ramme netop disse svage punkter som er unikke for kræftcellerne og dermed vil skåne de raske celler. Fordi affaldssystemet findes i næsten alle celler, er der samtidig håb om, at en behandling vil kunne ramme mange forskellige former for kræft.

Nyheder

Hver en krone gør en forskel, for alle berørt af kræft. Følg udviklingen her

Vis alle nyheder
Støt kræftsagen - Det nytter Støt nu