Skip navigation

Giv en mindegave

Når én man har kær er gået bort, kan en donation til kræftsagen være et smukt og meningsfuldt alternativ til blomster ved bisættelse eller begravelse.

Giv en mindegave

Få svar på dine spørgsmål om mindegave

Har du yderligere spørgsmål om mindegaver, er du altid velkommen til at kontakte vores servicecenter på tlf.: 35 25 75 40, mandag-fredag kl. 9-15 eller på e-mail: mindegave@cancer.dk

Kontakt os

En mindegave er et smukt og meningsfuldt farvel. 

Når tiden kommer til at sige det sidste farvel, kan det være afdødes eller nærmeste pårørendes ønske at støtte kræftsagen.
En mindegave er en velgørende donation, som oftest gives i forbindelse med bisættelser eller begravelser i stedet for eller sammen med blomster.

Nogle vælger også at give en mindegave igen og igen - det kan for eksempel være på årsdagen for dødsfaldet, på fødselsdagen eller i forbindelse med højtider.

Hver gang Kræftens Bekæmpelse modtager en mindegave, vækker det et håb for de mere end 45.000 mennesker, der hvert år rammes af kræft. For ikke at tale om de mange tusinde mennesker, der allerede lever med og kæmper mod en kræftsygdom.

Hver mindegave støtter forskning, forebyggelse og hjælp til kræftpatienter og pårørende.

Læs mere om mindegaver her

En digital mindeindsamling er en personlig indsamlingsside, hvor du, sammen med familie og venner, har mulighed for at mindes og hylde en person, som er gået bort – samtidig med, at du samler penge ind til kræftsagen.

Opret digital mindeindsamling

Sådan støtter du en digital mindeindsamling

Hvis de pårørende har valgt at oprette en digital mindeindsamling, har du her mulighed for at støtte den. Din donation støtter forskning, forebyggelse og hjælp til kræftpatienter og pårørende.

Støt en online mindeindsamling

Sådan støtter du en mindeindsamling, som ikke ligger digitalt

Har nærmeste pårørende opfordret til at støtte en mindeindsamling, og kan du ikke finde den digitalt, så kan du i stedet give en mindedonation ved at udfylde denne formular og oplyse navn på afdøde.

Giv en mindedonation 

Når du giver en mindedonation og oplyser afdødes fulde navn, vil nærmeste pårørende modtage en ugentlig oversigt med navne på dem, der har doneret samt eventuelle hilsner. Vi oplyser kun navn på giverne og ikke donationens størrelse.

Dette er en stor hjælp for mange pårørende, som gerne vil sende personlige takkekort til dem, der har støttet Kræftens Bekæmpelse.

Bemærk, at der kun sendes en oversigt, hvis der er givet nye mindegaver i den indeværende uge.

Ofte kommer der donationer længe efter begravelsen eller bisættelsen har fundet sted, og derfor kan nærmeste pårørende altid kontakte Medlemsservice på tlf.:35 25 75 40 og rekvirere en opdateret giverliste.

Ved online indsamlinger kan de nærmeste pårørende gå ind på deres personlige indsamling for at se en oversigt over donationer.

Ønsker du at give en velgørende mindegave via bankoverførsel, eller er du bosiddende i udlandet – så se her, hvordan du gør. Det er vigtigt, at du husker at mærke indbetalingen med afdødes fulde navn.

Giv en mindegave via bankoverførsel

 

Hvad er en mindegave

Hvad er en mindegave?

Når tiden kommer til at sige det sidste farvel, kan det være afdødes eller nærmeste pårørendes ønske at støtte kræftsagen. En mindegave er en velgørende donation, som kan gives i forbindelse med bisættelse eller begravelse - eller som en tilbagevendende donation, for eksempel på årsdagen for dødsfaldet. Læs her mere om mindegaver, og hvordan man kan give en mindegave.

Hvad er en mindegave?
Birgits sidste ønske: Støt kræftsagen – det nytter

Birgits sidste ønske: Støt kræftsagen – det nytter

Hele tre gange i årene 1982-2007 fik Birgit Dalskov den svære besked – hun havde kræft. I mange år fulgte ægteparret Birgit og Jan derfor kræftsagen, både som faste støtter, men også som patient og pårørende. Birgit var derfor ikke i tvivl, da hun skulle planlægge sin sidste rejse.

Læs Birgits historie

Hvad skriver man i en dødsannonce?

Er der et ønske om, at familie og venner betænker Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med et dødsfald? Her kan du se eksempler på, hvordan man kan formulere det i dødsannoncen.

Har du spørgsmål til mindedonationer?

Du er meget velkommen til at kontakte vores Medlemsservice på tlf.: 35 25 75 40, mandag-fredag kl. 9-15 eller på e-mail: mindegave@cancer.dk

Kontakt os
Kontakt os hvis du har spørgsmål til en mindedonation

Din mindegave støtter kræftsagen

Når du giver en mindedonation eller støtter en mindeindsamling, støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde inden for vores tre hovedområder: forskning, patientstøtte og oplysning. Kun 4% går til administration.