Gå til sygdomsliste

Information om corona

Udmeldingerne fra myndighederne er klare: Vi skal passe på hinanden og blive mest muligt hjemme for at mindske smittespredning. Det gælder alle – og især kræftpatienter, der tilhører den særlige risikogruppe. Herunder kan du finde information om kræft og coronavirus: Link til ofte stillede spørgsmål og svar, nyheder, information om praktisk hjælp og rådgivningstilbud.

Marie Lawætz leder af Kræftlinjen giver gode råd om kræft og coronavirus til kræftpatienter og pårørende og opfordrer til at ringe til Kræftlinjen

På Kræftlinjen får vi mange corona-relaterede spørgsmål om, hvad man skal gøre, hvis man bor sammen med en kræftpatient eller kender en kræftpatient i isolation. Det giver Marie Lawætz, som er leder af Kræftlinjen, nogle gode råd om (2:28 min.).

Kræftpatienter og pårørende skal passe særligt på

Udbruddet af coronavirus (Covid-19) udvikler sig løbende. Hos Kræftens Bekæmpelse er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne og følger situationen tæt. 

Kræftpatienter i behandling kan blive mere alvorligt syge, hvis de bliver smittet med coronavirus. Man er derfor ekstra sårbar og tilhører den særlige risikogruppe.

Som tæt pårørende er det vigtigt, at man – ligesom kræftpatienten – følger myndighedernes anvisninger og undgår at udsætte sig selv og sine nærmeste for smitte. Derfor:

  • Bliv så vidt muligt hjemme og undgå fysisk kontakt
  • Hold god hygiejne og ekstra afstand, hvis du føler dig sløj

Få rådgivning

Vi er nødt til at lukke for personligt fremmøde i vores rådgivninger. Ring i stedet og tal med en professionel rådgiver på Kræftlinjen eller i din lokale kræftrådgivning:

Her kan du få rådgivning om coronavirus


Læs ofte stillede spørgsmål

Inden du ringer, kan du læse ofte stillede spørgsmål og svar her:

Læs ofte stillede spørgsmål og svar


Nyheder fra Kræftens Bekæmpelse om coronavirus

Hos Kræftens Bekæmpelse er vi løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne. Vi opdaterer siderne her på cancer.dk og udgiver løbende nyheder på området. 

Nyheder om corona


Mangler du hjælp til det praktiske i hverdagen?

Brug appen 'Sammenholdet' til at planlægge hjælp i dit netværk

Er du isoleret hjemme, og har du brug for hjælp til indkøb, at få luftet hunden, hentet medicin eller andet i en svær tid? Så kan Kræftens Bekæmpelses app ’Sammenholdet’ bruges til at samle familie, venner og naboer og koordinere de forskellige opgaver, du kunne have brug for hjælp til. 

Læs mere om appen: Sammenholdet

Download appen gratis: App Store eller Google Play

Har du ikke nogen omkring dig til at hjælpe? 

Ikke alle har folk omkring sig til at hjælpe. Derfor har Røde Kors oprettet 'Hjælpenetværket', hvor man kan få hjælp til de daglige gøremål, som kan være svære at få gjort, hvis man er isoleret hjemme og ikke har nogen tæt på sig, der kan give en hånd med.

I Hjælpenetværket matcher Røde Kors frivillige med folk, der har behov for hjælp til praktiske ting i hverdagen. Altså folk der ikke kender hinanden i forvejen. Læs mere tilmeld dig her:

Røde Kors – Corona Hjælpenetværket


Mød andre i isolation online via gruppen

Mød andre i isolation online

I gruppen ’Alene Sammen – i corona-isolation’ på Cancerforum kan du udveksle tanker og erfaringer med andre kræftpatienter, som er isolerede og meget alene på grund af corona-epidemien.

Alle kræftpatienter er velkomne i gruppen. Det kræver kun, at du opretter en profil på Cancerforum.dk, som er Kræftens Bekæmpelses onlineforum. Find gruppen her:

Alene sammen - i corona-isolation

Læs nyhed om gruppen:

Alene sammen: Fællesskab for kræftpatienter i corona-isolation


Corona

Pjece om coronavirus til dig, som er i risikogruppen

Ny coronavirus ser ud til primært at forårsage alvorlig sygdom hos ældre og personer med kronisk sygdom.

Så tilhører du risikogruppen, skal du gøre en ekstra indsats for at beskytte dig selv og andre særligt sårbare mod smittespredning. 

Sundhedsstyrelsen har skrevet en pjece til de mennesker, der er særligt udsatte for at blive alvorligt syge, hvis de smittes med ny coronavirus.

Du kan læse den her:

Gode råd om ny coronavirus til dig, der tilhører en risikogruppe

Læs også pjecen til pårørende:

Gode råd om ny coronavirus til dig, der er pårørende til en i risikogruppen


Hold dig løbende opdateret hos myndighederne

De offentlige myndigheder i Danmark er gået sammen om at samle alle oplysninger om coronavirus. Find dem her: 

Coronasmitte.dk