Gå til sygdomsliste

Nyt om corona

Sundhedsvæsenet må tilbage på sporet

22-05-2020
Vi skylder patienterne, at der arbejdes målrettet på få normaltilstande på sygehuse og andre steder i sundhedssystemet. Kræftens Bekæmpelse peger på, at det især er vigtigt, at patienter med symptomer på kræft kommer hurtigt i udredning.

Corona: Kræftramte bekymrede over smittefare og isolation fra familien

18-05-2020
En ny undersøgelse blandt kræftpatienter giver viden om deres bekymringer under coronakrisen. Hver fjerde har været meget påvirket af situationen. Den største bekymring er frygten for at blive syg af coronavirus.

Kræftpatienter og pårørende kan nu mødes i online samtalegrupper

13-05-2020
Kvinde i sofa med en bærbar computer Corona har for en tid sat en stopper for at mødes til samtalegrupper i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger. Derfor tilbyder vi nu ti gratis online samtalegrupper for kræftpatienter, pårørende og efterladte i hele landet. Alle grupper ledes af en professionel rådgiver.

Flot opbakning til den første digitale stafet

12-05-2020
På Store Bededag i fredags blev årets stafetsæson skudt i gang. Det var Esbjerg, der åbnede ballet, og mange fulgte nysgerrigt med i, hvordan det gik. Det var nemlig første gang, Stafet For Livet blev afholdt online.

Genbrugsbutikkerne åbner igen

12-05-2020
Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker har nu givet grønt lys for, at de 15 genbrugsbutikker rundt om i landet kan begynde at genåbne på en forsvarlig og kontrolleret måde efter 11. maj.

Kræftrådgivningerne er nu åbne for tidsbestilling

11-05-2020
Nu er der godt nyt til kræftpatienter og pårørende. Fra i dag er det nemlig muligt at få samtaler med personligt fremmøde i landets kræftrådgivninger. Men kun hvis du bestiller tid i forvejen.

Janni har isoleret sig med kræftramt mor: ’Det er min chance for at give noget tilbage’

10-05-2020
Janni og Ulla står pande mod pande og smiler - Flyt ind til mig, tilbød Janni straks, da hendes mor Ulla skulle have kræftbehandling i København langt fra sit hjem i Jylland. Sammen har de isoleret sig for at undgå corona, der kan være skadeligt for Ulla. Det er både hyggeligt – og smadderfrustrerende, er de enige om.

Rekordmange danskere bliver røgfri med populær app

09-05-2020
Mobilskærm med rygestop-appen e-kvit I april oplevede den gratis rygestop-app E-kvit en eksplosion i antallet af tilmeldinger. Både højere pris på tobak og bekymringen for coronavirus har givet rygere en ekstra grund til at kvitte cigaretterne.

Ny type sorgkurser skal hjælpe skolelærere i coronatiden

07-05-2020
Lille pige alene på skolegang Corona-situationen kan gøre det svært for lærere og pædagoger at støtte børn, som enten lever med livstruende sygdom i hjemmet eller har mistet en forælder eller søskende. OmSorg i Kræftens Bekæmpelse tilbyder nu fire gratis live onlinekurser til skolepersonale med elever i sorg.

Hans Pilgaard valgt som vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse

04-05-2020
Coronakrisen tvang Kræftens Bekæmpelse til at afholde årets repræsentantskabsmøde på en hel ny måde. Der var kun kort tid til at forberede det alternative møde, men det gik alligevel fantastisk godt. Den kendte tv-vært Hans Pilgaard bliver ny vicepræsident.

Corona-anbefalinger er godt nyt for mange kræftpatienter

04-05-2020
Corona-krisen har skabt store udfordringer med isolation og bekymring hos kræftpatienter og pårørende. De nye fagligt funderede anbefalinger fra myndighederne betyder, at patienterne i højere grad kan føle sig trygge ved at deltage i samfundslivet igen. Det er positivt.

Ny rundspørge: Derfor har coronakrisen fået danskerne til at udskyde lægebesøg

02-05-2020
Mere end en tredjedel af danskerne, der har oplevet symptomer på sygdom, som de ellers ville have kontaktet lægen om, har udskudt at kontakte egen læge for at få symptomerne undersøgt. Den primære årsag er, at man ikke vil belaste sundhedsvæsenet, og at man mener, at patienter smittet med corona er vigtigere.

Digitalt repræsentantskabsmøde kom godt fra start

30-04-2020
Repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse Normalt ville første weekend af maj summe af liv i Kolding, hvor Kræftens Bekæmpelses årlige repræsentantskabsmøde løber af stablen. Men ikke i år. På grund af corona er det umuligt at samle de hundredevis af frivillige til et fysisk møde. I stedet har Kræftens Bekæmpelse i år transformeret årets møde til et digitalt et af slagsen – og det går over alt forventning.

Ny digital coronagruppe populær blandt kræftpatienter og pårørende

29-04-2020
'Spørg om kræft og corona' er på kort tid blevet en af de mest aktive grupper på Kræftens Bekæmpelses digitale mødested cancerforum.dk.

Trods coronakrise er Hanne frivillig: Jeg vil bruge mit overskud meningsfuldt

24-04-2020
Kvinde med briller Landsindsamling, Stafet for Livet og mange andre frivilligaktiviteter er aflyst eller udskudt. Det afholder dog ikke Hanne Falk i Randers fra at bidrage til kræftsagen. Hun har fået en god ide: Corona-fugle, der skal støtte kræftramte børn.

Gode solråd til de voksne: Sådan solsikrer I børnene

23-04-2020
Mange børn er vendt tilbage til en hverdag med mere tid udendørs på grund af corona-forholdsregler i skoler og børnehaver. Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne giver gode råd til solbeskyttelse af vores yngste borgere.

Kia tilhører risikogruppen: ’I udgangspunktet er jeg tryg ved at sende mine børn i skole’

23-04-2020
Skal jeg sende mit barn i skole, når jeg er særligt sårbar over for corona? Det spørgsmål fylder en del i øjeblikket, mærker Kræftens Bekæmpelse. Også for 48-årige Kia Johansen der får immundæmpende behandling. Hun har dog valgt at sende sine tre børn i skole og er umiddelbart tryg – især nu, hvor flere kan blive testet for smitte.

Sophie er en del af coronaberedskabet: ’Jeg vil hjælpe, hvor jeg kan gøre en forskel’

20-04-2020
Sophie Rex Christensen er til daglig medicinstuderende og studentermedhjælper hos OmSorg i Kræftens Bekæmpelse. Nu har hun meldt sig som en del af coronaberedskabet i Nordjylland og er netop begyndt som lægevikar på pandemiafdelingen P7 på Aalborg Universitetshospital.

Genåbningen af samfundet skaber også bekymring blandt kræftpatienter

17-04-2020
I disse dage begynder Danmark så småt at åbne igen. Hvad der glæder nogle, kan vække bekymring hos andre. Det mærker rådgiverne hos Kræftens Bekæmpelse, der får mange opkald fra kræftpatienter og deres pårørende.

Kræftens Bekæmpelse: Vi har fortsat brug for jeres hjælp for at kunne hjælpe kræftramte

17-04-2020
I takt med den gradvise genåbning af samfundet skruer Kræftens Bekæmpelse igen op for forskellige indsamlingsaktiviteter. Kræft holder ikke pause. Tværtimod har coronaen medført flere arbejdsopgaver. Derfor har vi brug for danskernes støtte, siger fundraisingchef Ken Andersen.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 61

1 2 3 4