Gå til sygdomsliste

Tilbud i coronatiden

Her på siden kan du finde videoer med øvelser, du kan lave hjemme i en tid, hvor corona betyder, at vi ikke kan komme så meget ud. Du kan også finde hjælp til det praktiske i hverdagen og se, hvordan du kan møde andre i samme situation, f.eks. i online samtalegrupper.

Tilbud i coronatiden - kvinde sidder ved et bord og kigger på sin telefon

Deltag i online grupper og andre digitale tilbud her på siden hjemme i din stue.

12 ugers tv-træning på DK4

Fra 5. april og 12 uger frem kan du træne hjemmefra gennem tv-programmet "Vi træner", som sendes alle hverdage kl. 10 på DK4. Træningen varer 20 minutter og instrueres af fysioterapeut Louise Rosenby Morales. Træningsprogrammet er det samme for en uge ad gangen, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Du kan læse nyheden om programmet her:

"Kræftens Bekæmpelse rykker træningen hjem i stuerne"

Online samtalegrupper

Kræftens Bekæmpelse tilbyder online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Grupperne ledes af en professionel rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger og giver dig mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre som dig.

Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her:

Online samtalegrupper

Stillbillede fra video om online samtalegruppe

I filmen fortæller Bjørn, Dorthe og Bennedikte om deres erfaringer med at mødes i en online samtalegruppe for kræftpatienter med uhelbredelig kræft. (2:42 min.)

Læs artiklen om Bjørn, Bennedikte og Dorthe, der har fundet sammen på tværs af landet i en online gruppe:

Online samtalegrupper forbinder kræftpatienter på tværs af landet


Mindfulness mod bekymringer og negative tanker

Bekymringer og negative tanker kan nemt komme til at fylde i en hverdag med alvorlig sygdom og corona. For nogle kan meditation give oplevelsen af kontrol ved at give ro og hjælpe med at være i nuet og dét, der er svært. Forskningsprojekter har vist, at mindfulness blandt andet kan nedsætte stressniveauet, give færre symptomer på depression og angst og desuden forbedre ens søvn.

Herunder finder du forskellige øvelser ledet af vores professionelle rådgivere fra kræftrådgivningerne rundt om i landet. Du kan finde flere øvelser her:

Meditation og mindfulness

Billede fra meditationsvideo. En guide kigger ind i kameraet

Guidet meditation (10 min.)

Billede fra video af medittationsøvelse

En meditationsøvelse med fokus på nærvær (20 min.)

Billede fra video af meditationsøvelse

En guidet kropsmeditation (20 min.)

Billede fra video af yogaøvelse

Yogasession (30 min.)

Billede fra video af yogaøvelse

Yogasession der løsner op i nakken (30 min.)

Find flere yogaøvelser her:

Yogaøvelser


Tilbud i coronatiden

Del dine tanker og spørgsmål om kræft og corona

Som kræftpatient og pårørende kan der være mange bekymringer og spørgsmål i kølvandet på de omvæltninger, corona fører med sig. Vi har derfor oprettet gruppen ”Spørg om kræft og corona” på cancerforum, hvor du kan stille spørgsmål og dele erfaringer med andre i samme situation.

Alle er velkomne i gruppen. Det kræver kun, at du opretter en profil på Cancerforum.dk, som er Kræftens Bekæmpelses onlineforum, hvor man kan udveksle erfaringer med andre kræftpatienter og pårørende. Du finder gruppen her:

Spørg om kræft og corona

Læs om gruppen


Mangler du hjælp til det praktiske i hverdagen?

Brug appen 'Sammenholdet' til at planlægge hjælp i dit netværk

Er du isoleret hjemme, og har du brug for hjælp til indkøb, at få luftet hunden, hentet medicin eller andet i en svær tid? Så kan Kræftens Bekæmpelses app ’Sammenholdet’ bruges til at samle familie, venner og naboer og koordinere de forskellige opgaver, du kunne have brug for hjælp til. Læs artikel om appen her:

Populær app kan lette hverdagen i en tid med coronavirus

Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play

Har du ikke nogen omkring dig til at hjælpe? 

Ikke alle har folk omkring sig til at hjælpe. Derfor har Røde Kors oprettet 'Hjælpenetværket', hvor man kan få hjælp til de daglige gøremål, som kan være svære at få gjort, hvis man er isoleret hjemme og ikke har nogen tæt på sig, der kan give en hånd med.

I Hjælpenetværket matcher Røde Kors frivillige med folk, der har behov for hjælp til praktiske ting i hverdagen. Altså folk der ikke kender hinanden i forvejen. Læs mere tilmeld dig her:

Røde Kors – Corona Hjælpenetværket

Læs alt om corona og kræft: 

Corona - forsiden