Gå til sygdomsliste

Tilbud i coronatiden

Kræftrådgivningerne er igen åbne for personligt fremmøde - med tidsbestilling. De sædvanlige indendørs gruppetilbud må dog stadig vente lidt. I stedet kan du her på siden finde online-sessioner fra Facebook Live. Her kan du også kan finde hjælp til det praktiske i hverdagen og se, hvordan du kan møde andre i samme situation, bl.a. i online samtalegrupper.

Tilbud i coronatiden - kvinde sidder ved et bord og kigger på sin telefon

Ring eller skriv til os på Kræftlinjen eller din lokale kræftrådgivning, og følg vores digitale tilbud her på siden hjemme i din stue.

OBS: Coronasituationen i Aarhus

Personligt fremmøde aflyst

På grund af den aktuelle coronasituation i Aarhus har myndighederne indført skærpede retningslinjer i de kommende uger for at bremse den stigende smittespredning.

Det bakker vi op om i Kræftrådgivningen, og alle samtalegrupper, aktiviteter og rådgivning med personligt fremmøde er derfor aflyst til og med fredag den 21. august.

Du kan stadig få rådgivning

I stedet tilbyder vi rådgivningssamtaler over telefonen eller Skype, alt efter hvad der passer dig bedst. Tøv derfor ikke med at ringe til os på tlf.: 70 20 26 89.

Du kan også skrive til kræftrådgivningen på mail: aarhus@cancer.dk. Uden for kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen på 80 30 10 30.

Online samtalegrupper

Kræftens Bekæmpelse tilbyder som noget nyt online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Grupperne ledes af en professionel rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger og giver dig mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre som dig.

Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her:

Online samtalegrupper

Nyhedsartikel: "Kræftpatienter og pårørende kan nu mødes i online samtalegrupper

Mød Bjørn, Bennedikte og Dorthe, der alle har uhelbredelig kræft, og som har fundet fællesskab på tværs af landet i en onlinegruppe:

Online samtalegrupper forbinder kræftpatienter på tværs af landet


Mindfulness mod bekymringer og negative tanker

Bekymringer og negative tanker kan nemt komme til at fylde i en hverdag med alvorlig sygdom og tanker om corona. For nogle kan meditation give oplevelsen af kontrol ved at give ro og hjælpe med at være i nuet og dét, der er svært. Forskningsprojekter har vist, at mindfulness blandt andet kan nedsætte stressniveauet, give færre symptomer på depression og angst og desuden forbedre ens søvn.

Herunder finder du forskellige øvelser ledet af vores professionelle rådgivere fra kræftrådgivningerne rundt om i landet. Du kan finde flere øvelser her:

Meditation og mindfulness

Billede fra meditationsvideo. En guide kigger ind i kameraet

Guidet meditation (10 min.)

Billede fra video af medittationsøvelse

En meditationsøvelse med fokus på nærvær (20 min.)

Billede fra video af yogaøvelse

Yogasession (30 min.)

Billede fra video af yogaøvelse

Yogasession der løsner op i nakken (30 min.)

Billede fra video af meditationsøvelse

En guidet kropsmeditation (20 min.)

Tilbud i coronatiden

Skriv med andre på cancerforum.dk

På cancerforum.dk kan du udveksle tanker og erfaringer med andre kræftpatienter og pårørende.

I gruppen ”Spørg om kræft og corona” kan du stille spørgemål og dele erfaringer med andre i samme situation.

Alle kræftpatienter er velkomne i gruppen. Det kræver kun, at du opretter en profil på Cancerforum.dk, som er Kræftens Bekæmpelses onlineforum. Find gruppen her:

Spørg om kræft og corona

Læs nyhed om gruppen

Mangler du hjælp til det praktiske i hverdagen?

Brug appen 'Sammenholdet' til at planlægge hjælp i dit netværk

Er du isoleret hjemme, og har du brug for hjælp til indkøb, at få luftet hunden, hentet medicin eller andet i en svær tid? Så kan Kræftens Bekæmpelses app ’Sammenholdet’ bruges til at samle familie, venner og naboer og koordinere de forskellige opgaver, du kunne have brug for hjælp til. Læs artikel om appen her:

Populær app kan lette hverdagen i en tid med coronavirus

Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play

Har du ikke nogen omkring dig til at hjælpe? 

Ikke alle har folk omkring sig til at hjælpe. Derfor har Røde Kors oprettet 'Hjælpenetværket', hvor man kan få hjælp til de daglige gøremål, som kan være svære at få gjort, hvis man er isoleret hjemme og ikke har nogen tæt på sig, der kan give en hånd med.

I Hjælpenetværket matcher Røde Kors frivillige med folk, der har behov for hjælp til praktiske ting i hverdagen. Altså folk der ikke kender hinanden i forvejen. Læs mere tilmeld dig her:

Røde Kors – Corona Hjælpenetværket

"Nu forstår folk, hvordan vi har det"
Tæt på kræft nr. juni 2020

I seneste nummer af Tæt på kræft kan du læse om konsekvenserne ved den isolation, som mange har været tvunget til pga. corona - og som nogle kræftpatienter er tvunget til i årevis.

Du kan blandt andet læse om 8-årige Julius og hans mor, der kender alt til at leve i isolation pga. kræft. 

Tæt på kræft - juni 2020


Hvis du fortsat er i isolation, kan du skrive med andre i samme situation her:

Alene sammen - i corona-isolation

Læs nyhed om gruppen:

Alene sammen: Fællesskab for kræftpatienter i corona-isolation