Gå til sygdomsliste

Tilbud i coronatiden

Her på siden kan du finde videoer med øvelser, du kan lave hjemme i en tid, hvor corona betyder, at vi ikke kan komme så meget ud. Du kan også finde hjælp til det praktiske i hverdagen og se, hvordan du kan møde andre i samme situation, f.eks. i online samtalegrupper.

Tilbud i coronatiden - kvinde sidder ved et bord og kigger på sin telefon

Ring eller skriv til os på Kræftlinjen eller din lokale kræftrådgivning og følg vores digitale tilbud her på siden hjemme i din stue.


Online samtalegrupper

Kræftens Bekæmpelse tilbyder online samtalegrupper for patienter, pårørende og efterladte, uanset hvor i landet du bor. Grupperne ledes af en professionel rådgiver fra en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger og giver dig mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre som dig.

Læs om grupperne, og hvordan du tilmelder dig her:

Online samtalegrupper

Stillbillede fra video om online samtalegruppe

I filmen fortæller Bjørn, Dorthe og Bennedikte om deres erfaringer med at mødes i en online samtalegruppe for kræftpatienter med uhelbredelig kræft. (2:42 min.)


Læs artiklen om Bjørn, Bennedikte og Dorthe, der har fundet sammen på tværs af landet i en online gruppe:

Online samtalegrupper forbinder kræftpatienter på tværs af landet


Mindfulness mod bekymringer og negative tanker

Bekymringer og negative tanker kan nemt komme til at fylde i en hverdag med alvorlig sygdom og corona. For nogle kan meditation give oplevelsen af kontrol ved at give ro og hjælpe med at være i nuet og dét, der er svært. Forskningsprojekter har vist, at mindfulness blandt andet kan nedsætte stressniveauet, give færre symptomer på depression og angst og desuden forbedre ens søvn.

Herunder finder du forskellige øvelser ledet af vores professionelle rådgivere fra kræftrådgivningerne rundt om i landet. Du kan finde flere øvelser her:

Meditation og mindfulness

Billede fra meditationsvideo. En guide kigger ind i kameraet

Guidet meditation (10 min.)

Billede fra video af medittationsøvelse

En meditationsøvelse med fokus på nærvær (20 min.)

Billede fra video af yogaøvelse

Yogasession (30 min.)

Billede fra video af yogaøvelse

Yogasession der løsner op i nakken (30 min.)

Billede fra video af meditationsøvelse

En guidet kropsmeditation (20 min.)


Tilbud i coronatiden

Spørg om kræft og corona

Som kræftpatient og pårørende kan der være mange bekymringer og spørgsmål i kølvandet på de omvæltninger, corona fører med sig. Vi har derfor oprettet gruppen ”Spørg om kræft og corona” på cancerforum, hvor du kan stille spørgsmål og dele erfaringer med andre i samme situation.

Alle er velkomne i gruppen. Det kræver kun, at du opretter en profil på Cancerforum.dk, som er Kræftens Bekæmpelses onlineforum, hvor man kan udveksle erfaringer med andre kræftpatienter og pårørende. Du finder gruppen her:

Spørg om kræft og corona

Læs nyhed om gruppen

Er du isoleret hjemme?

På cancerforum.dk finder du også gruppen "Alene sammen - i corona-isolation", som er et online mødested for dig, der er i isolation hjemme og synes, det er svært. Her kan du møde andre i samme situation:

Alene sammen - i corona-isolation


Mangler du hjælp til det praktiske i hverdagen?

Brug appen 'Sammenholdet' til at planlægge hjælp i dit netværk

Er du isoleret hjemme, og har du brug for hjælp til indkøb, at få luftet hunden, hentet medicin eller andet i en svær tid? Så kan Kræftens Bekæmpelses app ’Sammenholdet’ bruges til at samle familie, venner og naboer og koordinere de forskellige opgaver, du kunne have brug for hjælp til. Læs artikel om appen her:

Populær app kan lette hverdagen i en tid med coronavirus

Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play

Har du ikke nogen omkring dig til at hjælpe? 

Ikke alle har folk omkring sig til at hjælpe. Derfor har Røde Kors oprettet 'Hjælpenetværket', hvor man kan få hjælp til de daglige gøremål, som kan være svære at få gjort, hvis man er isoleret hjemme og ikke har nogen tæt på sig, der kan give en hånd med.

I Hjælpenetværket matcher Røde Kors frivillige med folk, der har behov for hjælp til praktiske ting i hverdagen. Altså folk der ikke kender hinanden i forvejen. Læs mere tilmeld dig her:

Røde Kors – Corona Hjælpenetværket

"Nu forstår folk, hvordan vi har det"
Tæt på kræft nr. juni 2020

I Tæt på kræft fra juni 2020 kan du læse om konsekvenserne ved den isolation, som mange har været tvunget til pga. corona - og som nogle kræftpatienter er tvunget til i årevis.

Du kan blandt andet læse om 8-årige Julius og hans mor, der kender alt til at leve i isolation pga. kræft. 

Tæt på kræft - juni 2020


Læs alt om corona og kræft: 

Corona - forsiden