Gå til sygdomsliste

Testamente

Det kan være svært at tale om, hvad der skal ske, når du ikke lever mere. Et testamente kan sikre dig, at der ikke opstår misforståelser om, hvordan arven efter dig skal fordeles.

Ældre, tænksom mand sidder ude i naturen

Når kræften ikke forsvinder, er det naturligt at bekymre sig for sine nærmeste. Er økonomien til at overskue? Kan ægtefællen blive i huset? Et testamente kan skabe ro.

Her på siderne kan du læse mere om arveforhold og om hvordan du laver et testamente:

Arv og testamente

Det er vigtigt, at du i tide finder ud af, om du har ønsker til, hvad der skal ske med dine ejendele og eventuelle formue, når du ikke er her længere. Her kan du læse mere om arveregler og testamente:

Arveregler og testamente


Sådan opretter du et gyldigt testamente

Du kan oprette enten et notartestamente, hvor testamentet bliver registreret officielt, eller et vidnetestamente, hvor to vidner skal bekræfte testamentet. Læs her, hvilket der er relevant for dig:

Sådan opretter man et testamente


Sådan sikrer du dine børn

Hvis du har børn, som du har fuld forældremyndighed over, er det muligt at oprette et børnetestamente. Her kan du skrive dine ønsker for, hvad der skal ske med dine børn, når du ikke er her længere. Læs mere:

Børnetestamente


Spørg Kræftens Bekæmpelse

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål om testamente, er du altid velkommen til at kontakte Kræftens Bekæmpelse på tlf. 35 25 75 81 eller via mail til advokat Charlotte Hjeds: chj@cancer.dk

Læs mere om arv og se eksempler på testamenter her:

Pjece: En guide til arv og testamente


Læs alt om den sidste tid

Den sidste tid - forside

 

Rådgivning

To kvinder taler sammen i rådgivning

Ring til Kræftlinjen, skriv til Brevkassen eller find den nærmeste kræftrådgivning.

Vores rådgivningstilbud