Gå til sygdomsliste

Testamente

Det kan være svært at tale om, hvad der skal ske, når du ikke lever mere. Et testamente kan sikre dig, at der ikke opstår misforståelser om, hvordan arven efter dig skal fordeles.

Det kan være svært at forholde sig til sit eget testamente. Men det kan være en god idé, at du i tide tager stilling til, om du har ønsker til, hvad der skal ske med dine ejendele og eventuelle formue, når du ikke er her længere. Mange fortæller, at det giver ro, når ens ønsker er skrevet ned, og der er styr på, hvem der skal arve hvad.

Et testamente kan også være en hjælp for dine pårørende, så de er sikre på, at tingene går efter dine beslutninger.

Arv og testamente

Her kan du læse om arveregler og om, hvordan du opretter et gyldigt testamente:

Download ’En guide til arv og testamente’

Bestil ’En guide til arv og testamente’

Keramikfigurer der kysser hinanden

Når du opretter et testamente, sikrer du dig, at tingene bliver ordnet efter dit ønske.

Spørg Kræftens Bekæmpelse om testamente

Hvis dine ønsker er meget enkle, kan du i princippet selv skrive dit testamente.

I de fleste tilfælde anbefaler Kræftens Bekæmpelse dog, at du henvender dig til en advokat, der kan hjælpe med at få det skrevet. Du kan oprette enten et notartestamente, hvor testamentet bliver registreret officielt, eller et vidnetestamente, hvor to vidner skal bekræfte testamentet. Vær opmærksom på, at der ved vidnetestamente er en række formkrav, som skal opfyldes, for at det er gyldigt. 

Du er velkommen til at kontakte en af vores arvespecialister, hvis du har spørgsmål om arv og testamente eller bare har brug for et godt råd.

Ring til os på 35 25 75 81 kl. 9-15. Du kan også sende en mail til arvesager@cancer.dk 

Du kan betænke Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse er fritaget for boafgift. Det betyder, at hvis du testamenterer et beløb til Kræftens Bekæmpelse, går det ubeskåret til vores arbejde. Du kan få et tilskud på 5.000 kr. inkl. moms, hvis du betænker Kræftens Bekæmpelse.

Du kan i nogle tilfælde støtte kræftsagen og samtidig sikre, at dine arvinger får lige så meget, som de ellers ville have fået. Det sker ved, at Kræftens Bekæmpelse indsættes i testamentet, mod at vi betaler boafgifterne for de andre arvinger.

Læs mere om mulighederne: 

Støt os gennem arv og testamente

Sådan sikrer du dine børn

Hvis du har børn, som du har fuld forældremyndighed over, er det muligt at oprette et børnetestamente. Her kan du skrive dine ønsker for, hvad der skal ske med dine børn, når du ikke er her længere. Læs mere:

Børnetestamente


Læs alt om den sidste tid

Den sidste tid - forside

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning