Gå til sygdomsliste

Testamente

Det kan være svært at tale om, hvad der skal ske, når du ikke lever mere. Et testamente kan sikre dig, at der ikke opstår misforståelser om, hvordan arven efter dig skal fordeles.

Det kan være svært at forholde sig til sit eget testamente. Men det kan være en god idé, at du i tide tager stilling til, om du har ønsker til, hvad der skal ske med dine ejendele og eventuelle formue, når du ikke er her længere. Måske ønsker du at sikre dine børn ved at gøre deres arv til særeje eller sørge for, at din samlever kan arve dig.

Mange fortæller, at det giver ro, når ens ønsker er skrevet ned, og der er styr på, hvem der skal arve hvad.

Et testamente kan også være en hjælp for dine pårørende, så de er sikre på, at tingene går efter dine beslutninger.

Arv og testamente

Her kan du læse om arveregler og om, hvordan du opretter et testamente:

Få arveguiden

Keramikfigurer der kysser hinanden

Når du opretter et testamente, sikrer du dig, at tingene bliver ordnet efter dit ønske.

Spørg Kræftens Bekæmpelse om testamente

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du får hjælp af en advokat til oprettelse af testamente. Så er du sikker på, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare, og testamentet ikke kan misforstås.

Du er velkommen til at kontakte en af vores arverådgivere, hvis du har spørgsmål om arv og testamente eller bare har brug for et godt råd. Vi kan også hjælpe dig med at finde en lokal advokat.

Ring til os på: 35 25 77 70 hverdage fra kl. 8:30-16 og fredag indtil kl. 15:00 eller mail til arv@cancer.dk 

Vi afholder også foredrag om arv og testamente. Se kalender her: 

Foredrag om arv og testamente

Du kan betænke Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse er fritaget for boafgift. Det betyder, at hvis du testamenterer et beløb til Kræftens Bekæmpelse, går det ubeskåret til vores arbejde. Du kan få et tilskud på 5.000 kr. inkl. moms, hvis du betænker Kræftens Bekæmpelse.

Du kan i nogle tilfælde støtte kræftsagen og samtidig sikre, at dine arvinger får lige så meget, som de ellers ville have fået. Det sker ved, at Kræftens Bekæmpelse indsættes i testamentet, mod at vi betaler boafgifterne for de andre arvinger.

Læs mere om mulighederne: 

Støt os gennem arv og testamente

Sådan sikrer du dine børn

Hvis du har børn, som du har fuld forældremyndighed over, er det muligt at oprette et børnetestamente. Her kan du skrive dine ønsker for, hvad der skal ske med dine børn, når du ikke er her længere. Læs mere:

Børnetestamente


Læs alt om den sidste tid

Den sidste tid - forside

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning