Skip navigation

Vil du betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente?

Vælger du at skrive kræftsagen ind i dit testamente, går din arv til forskning, oplysning og hjælp til patienter og pårørende. Og selv en lille del af din arv gør en stor forskel.

Betænk kræftsagen i dit testamente

Vidste du?

Hvert år vælger rigtig mange mennesker at testamentere til Kræftens Bekæmpelse. Når du støtter kræftsagen i dit testamente, bidrager din arv direkte til vores arbejde med forskning samt hjælp og støtte til patienter og pårørende. Derved er du med til at gøre en stor forskel for de ca. 47.000 danskere, der hvert år bliver ramt af kræft samt deres pårørende.

Vidste du, at velgørende foreninger er fritaget for at betale boafgift? Derfor går hele beløbet til kræftsagen, hvis du vælger at betænke Kræftens Bekæmpelse i dit testamente.

Boafgift, tidligere kaldet arveafgift, er kort fortalt den afgift, som man i de fleste tilfælde skal betale, hvis man arver. Udover velgørende organisationer, er ægtefæller også fritaget for at betale boafgift.

Bliv klogere på boafgift

Hvis du vælger at tilgodese Kræftens Bekæmpelse i dit testamente, hjælper vi med at dække omkostningerne til advokatregningen. Du kan få tilskud på op til 5.000 kr. af omkostningerne til advokaten. Tilskuddet er skattepligtigt.

Du er velkommen til at ringe til vores arverådgivere og høre nærmere om tilskuddet på: 35 25 77 70.

Se mere om tilskud til advokatregningen

Du har mulighed for at betænke dine arvinger og samtidig støtte en eller flere velgørende foreninger. 30 pct.-løsningen er en særlig løsning, hvor en eller flere velgørende foreninger arver 30 pct. af din formue på betingelse af, at foreningen betaler bo- og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger, som modtager 70 pct. af formuen uden at skulle betale afgift.

Løsningen er en fordel for dig, som efterlader dig arvinger, der ud over boafgift skal betale tillægsboafgift på 25 pct. Det kan f.eks. være niecer, nevøer eller en god ven.

Læs mere om 30 pct.-løsningen

Kræftens Bekæmpelse er med i Det Gode Testamente, som er et samarbejde mellem mere end 50 af landets velgørende organisationer. 

På detgodetestamente.dk finder du råd, vejledning, inspiration og hjælp til at skrive et godt testamente samt en oversigt over advokater i hele landet, der er specialister i arv og testamente.

Læs mere om samarbejdet med Det Gode Testamente

Få Kræftens Bekæmpelses arveguide

Vil du vide mere om arv og testamente?

Så kan du få arveguiden, og blive klogere på arvereglerne, hvordan du opretter et testamente, og hvad du skal være særligt opmærksom på. Du kan også læse om arveloven og se eksempler på, hvordan arven fordeles MED og UDEN testamente.

Få arveguiden nu

Har du brug for at tale med en arverådgiver?

Du er meget velkommen til at kontakte vores arverådgivere på arv@cancer.dk. Vi er klar til at hjælpe med svar på generelle spørgsmål om arveloven og med, hvordan du rent praktisk får oprettet dit testamente. Vi kan også hjælpe dig med at finde en advokat i dit nærområde.

35257770
Læs mere om arverådgiverne